- Bewaar

- Bewaar
Pastinaakkroketjes met yoghurt-limoensaus
Onze drankensuggesties
Wijn Rosé de Rasiguères | A.O.P. Côtes du Roussillon Wijn Duc de Lerme Chardonnay | I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de pastinaken en snij in schijfjes van 1/2 cm. Kook ze 5 à 7 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Snij ondertussen de lente-uitjes in ringetjes en de gedroogde abrikozen in stukjes.
-
Giet de schijfjes pastinaak af en laat uitlekken.
-
Plet de crackers grof.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Mix de uitgelekte pastinaak met de muntblaadjes, de stukjes gedroogde abrikoos en de fijngesneden lente-ui tot een gladde massa.
-
Roer er de verkruimelde crackers, de geroosterde pijnboompitten en het ei onder. Breng op smaak met de cayennepeper, peper en zout. Zet het deeg ± 30 min. in de koelkast.
-
Pers ondertussen de halve limoen uit.
-
Meng de Griekse yoghurt met het limoensap en breng op smaak met het zeezout.
-
Rol kroketjes van het deeg (± 12 kroketten) en wentel ze in de bloem.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de kroketjes aan alle kanten goudbruin.
-
Afwerking:
-
Verdeel de sla over de borden en schik er de kroketjes op. Garneer met de yoghurtsaus. Geef er gebakken aardappelen bij.
Gebakken aardappelen Kook 600 g aardappelen in de schil ± 30 min. gaar in lichtgezouten water. Snij in de lengte in 6 of 8 (naargelang de dikte). Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de aardappelen aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
Onze drankensuggesties
Wijn Rosé de Rasiguères | A.O.P. Côtes du Roussillon Wijn Duc de Lerme Chardonnay | I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de pastinaken en snij in schijfjes van 1/2 cm. Kook ze 5 à 7 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Snij ondertussen de lente-uitjes in ringetjes en de gedroogde abrikozen in stukjes.
-
Giet de schijfjes pastinaak af en laat uitlekken.
-
Plet de crackers grof.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Mix de uitgelekte pastinaak met de muntblaadjes, de stukjes gedroogde abrikoos en de fijngesneden lente-ui tot een gladde massa.
-
Roer er de verkruimelde crackers, de geroosterde pijnboompitten en het ei onder. Breng op smaak met de cayennepeper, peper en zout. Zet het deeg ± 30 min. in de koelkast.
-
Pers ondertussen de halve limoen uit.
-
Meng de Griekse yoghurt met het limoensap en breng op smaak met het zeezout.
-
Rol kroketjes van het deeg (± 12 kroketten) en wentel ze in de bloem.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de kroketjes aan alle kanten goudbruin.
-
Afwerking:
-
Verdeel de sla over de borden en schik er de kroketjes op. Garneer met de yoghurtsaus. Geef er gebakken aardappelen bij.
Gebakken aardappelen Kook 600 g aardappelen in de schil ± 30 min. gaar in lichtgezouten water. Snij in de lengte in 6 of 8 (naargelang de dikte). Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de aardappelen aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Rosé de Rasiguères | A.O.P. Côtes du Roussillon Wijn Duc de Lerme Chardonnay | I.G.P. Pays d'Oc