Pastinaakkroketjes met yoghurt-limoensaus
Pastinaakkroketjes met yoghurt-limoensaus

Pastinaakkroketjes met yoghurt-limoensaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 474 kcal
Vet 25.9 g
Koolhydraat 48.6 g
Eiwit 11.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de pastinaken en snij in schijfjes van 1/2 cm. Kook ze 5 à 7 min. gaar in lichtgezouten water.

  3. Snij ondertussen de lente-uitjes in ringetjes en de gedroogde abrikozen in stukjes.

  4. Giet de schijfjes pastinaak af en laat uitlekken.

  5. Plet de crackers grof.

  6. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Bereiding:
  8. Mix de uitgelekte pastinaak met de muntblaadjes, de stukjes gedroogde abrikoos en de fijngesneden lente-ui tot een gladde massa.

  9. Roer er de verkruimelde crackers, de geroosterde pijnboompitten en het ei onder. Breng op smaak met de cayennepeper, peper en zout. Zet het deeg ± 30 min. in de koelkast.

  10. Pers ondertussen de halve limoen uit.

  11. Meng de Griekse yoghurt met het limoensap en breng op smaak met het zeezout.

  12. Rol kroketjes van het deeg (± 12 kroketten) en wentel ze in de bloem.

  13. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kroketjes aan alle kanten goudbruin.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de sla over de borden en schik er de kroketjes op. Garneer met de yoghurtsaus. Geef er gebakken aardappelen bij.

Tip

Gebakken aardappelen Kook 600 g aardappelen in de schil ± 30 min. gaar in lichtgezouten water. Snij in de lengte in 6 of 8 (naargelang de dikte). Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de aardappelen aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de pastinaken en snij in schijfjes van 1/2 cm. Kook ze 5 à 7 min. gaar in lichtgezouten water.

  3. Snij ondertussen de lente-uitjes in ringetjes en de gedroogde abrikozen in stukjes.

  4. Giet de schijfjes pastinaak af en laat uitlekken.

  5. Plet de crackers grof.

  6. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Bereiding:
  8. Mix de uitgelekte pastinaak met de muntblaadjes, de stukjes gedroogde abrikoos en de fijngesneden lente-ui tot een gladde massa.

  9. Roer er de verkruimelde crackers, de geroosterde pijnboompitten en het ei onder. Breng op smaak met de cayennepeper, peper en zout. Zet het deeg ± 30 min. in de koelkast.

  10. Pers ondertussen de halve limoen uit.

  11. Meng de Griekse yoghurt met het limoensap en breng op smaak met het zeezout.

  12. Rol kroketjes van het deeg (± 12 kroketten) en wentel ze in de bloem.

  13. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kroketjes aan alle kanten goudbruin.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de sla over de borden en schik er de kroketjes op. Garneer met de yoghurtsaus. Geef er gebakken aardappelen bij.

Tip

Gebakken aardappelen Kook 600 g aardappelen in de schil ± 30 min. gaar in lichtgezouten water. Snij in de lengte in 6 of 8 (naargelang de dikte). Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de aardappelen aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 474 kcal
Vet 25.9 g
Koolhydraat 48.6 g
Eiwit 11.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Rosé de Rasiguères | A.O.P. Côtes du Roussillon Wijn Duc de Lerme Chardonnay | I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal