- Bewaar

- Bewaar
Patatas bravas uit de oven
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de gegrilde paprika in kleine blokjes.
-
Snij het rode pepertje fijn en verwijder de pitjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de ongeschilde aardappelen in de lengte in 6 of 8. Wrijf ze goed schoon onder koud water. Dep droog en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Meng er 2 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig samen met het pepertje.
-
Overgiet met de tomatenstukjes en meng er de paprikablokjes onder. Kruid met de cayennepeper, het paprikapoeder en de takjes rozemarijn. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
-
Giet de tomatensaus voor de laatste 5 min. van de oventijd over de aardappelen.
- Geen fan van stukjes in de saus? Dan kan u ze zeker mixen. - Strooi wat geraspte kaas over de aardappelen met de tomatensaus. Zet 2 à 3 min. onder de ovengrill voor een krokant korstje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de gegrilde paprika in kleine blokjes.
-
Snij het rode pepertje fijn en verwijder de pitjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de ongeschilde aardappelen in de lengte in 6 of 8. Wrijf ze goed schoon onder koud water. Dep droog en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Meng er 2 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig samen met het pepertje.
-
Overgiet met de tomatenstukjes en meng er de paprikablokjes onder. Kruid met de cayennepeper, het paprikapoeder en de takjes rozemarijn. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
-
Giet de tomatensaus voor de laatste 5 min. van de oventijd over de aardappelen.
- Geen fan van stukjes in de saus? Dan kan u ze zeker mixen. - Strooi wat geraspte kaas over de aardappelen met de tomatensaus. Zet 2 à 3 min. onder de ovengrill voor een krokant korstje.