- Bewaar
- Bewaar
Patatten met papsaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.) - Schil de aardappelen en snij in stukken. - Hak de peterselieblaadjes fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Smelt intussen 50 g boter in een kookpot op een zacht vuur. Voeg een scheutje karnemelk toe en meng goed.
-
Giet de gesmolten boter over de aardappelen en plet tot een smeuïge puree. Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout. Hou warm.
-
Smelt 50 g boter in een kookpot op een zacht vuur. Klop er de rest van de karnemelk onder.
-
Breng intussen een kleine hoeveelheid water aan de kook in een kookpot. Breek de eieren in een kommetje of pollepel en laat voorzichtig in het water glijden. Laat 1 min. op een zacht vuur staan. Zet het vuur af en laat 10 min. rusten. Haal de gepocheerde eieren met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over 4 diepe borden. Lepel er de gesmolten boter met karnemelk over. Leg er telkens een gepocheerd eitje op en bestrooi met de peterselie.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.) - Schil de aardappelen en snij in stukken. - Hak de peterselieblaadjes fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Smelt intussen 50 g boter in een kookpot op een zacht vuur. Voeg een scheutje karnemelk toe en meng goed.
-
Giet de gesmolten boter over de aardappelen en plet tot een smeuïge puree. Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout. Hou warm.
-
Smelt 50 g boter in een kookpot op een zacht vuur. Klop er de rest van de karnemelk onder.
-
Breng intussen een kleine hoeveelheid water aan de kook in een kookpot. Breek de eieren in een kommetje of pollepel en laat voorzichtig in het water glijden. Laat 1 min. op een zacht vuur staan. Zet het vuur af en laat 10 min. rusten. Haal de gepocheerde eieren met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over 4 diepe borden. Lepel er de gesmolten boter met karnemelk over. Leg er telkens een gepocheerd eitje op en bestrooi met de peterselie.