Patatten met papsaus

Patatten met papsaus

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 381 kcal
Vet 26.3 g
Koolhydraat 25.4 g
Eiwit 10.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.) - Schil de aardappelen en snij in stukken. - Hak de peterselieblaadjes fijn.

  3. Bereiding:
  4. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  5. Smelt intussen 50 g boter in een kookpot op een zacht vuur. Voeg een scheutje karnemelk toe en meng goed.

  6. Giet de gesmolten boter over de aardappelen en plet tot een smeuïge puree. Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout. Hou warm.

  7. Smelt 50 g boter in een kookpot op een zacht vuur. Klop er de rest van de karnemelk onder.

  8. Breng intussen een kleine hoeveelheid water aan de kook in een kookpot. Breek de eieren in een kommetje of pollepel en laat voorzichtig in het water glijden. Laat 1 min. op een zacht vuur staan. Zet het vuur af en laat 10 min. rusten. Haal de gepocheerde eieren met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de puree over 4 diepe borden. Lepel er de gesmolten boter met karnemelk over. Leg er telkens een gepocheerd eitje op en bestrooi met de peterselie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.) - Schil de aardappelen en snij in stukken. - Hak de peterselieblaadjes fijn.

  3. Bereiding:
  4. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  5. Smelt intussen 50 g boter in een kookpot op een zacht vuur. Voeg een scheutje karnemelk toe en meng goed.

  6. Giet de gesmolten boter over de aardappelen en plet tot een smeuïge puree. Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout. Hou warm.

  7. Smelt 50 g boter in een kookpot op een zacht vuur. Klop er de rest van de karnemelk onder.

  8. Breng intussen een kleine hoeveelheid water aan de kook in een kookpot. Breek de eieren in een kommetje of pollepel en laat voorzichtig in het water glijden. Laat 1 min. op een zacht vuur staan. Zet het vuur af en laat 10 min. rusten. Haal de gepocheerde eieren met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de puree over 4 diepe borden. Lepel er de gesmolten boter met karnemelk over. Leg er telkens een gepocheerd eitje op en bestrooi met de peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 381 kcal
Vet 26.3 g
Koolhydraat 25.4 g
Eiwit 10.4 g

Bekijk het recept digitaal