Pavlova met chocolade en frambozen
Pavlova met chocolade en frambozen

Pavlova met chocolade en frambozen

Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 367 kcal
Vet 20.7 g
Koolhydraat 40.1 g
Eiwit 4.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak 60 g pure chocolade grof voor de meringue en maak schilfers van 60 pure chocolade voor de afwerking.

  4. Verwarm de oven voor op 140 °C.

  5. Bereiding:
  6. Klop de eiwitten samen met het zout stijf. Voeg de suiker toe en klop nog 10 min. op tot een glanzend geheel.

  7. Zeef het cacaopoeder boven de opgeklopte eiwitten en meng voorzichtig onder elkaar (er mogen geen witte strepen meer zijn). Voeg de rodewijnazijn en de grofgehakte chocolade toe.

  8. Bedek een bakplaat met bakpapier en teken er een cirkel (Ø 25 cm) op met een potlood. Verdeel de eiwitmengeling met een eetlepel over de cirkel en zorg dat ze overal even dik is.

  9. Zet 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven. Zet de ovendeur een beetje open en laat de meringue volledig afkoelen.

  10. Klop ondertussen de room stijf en meng met de mascarpone, de bloemsuiker en de vanillesuiker.

  11. Zet de pavlova op een serveerschaal en verdeel er de mascarponemengeling over. Werk af met de frambozen en de chocoladeschilfers.

Tip

U kan de frambozen vervangen door ander vers fruit zoals kiwischijfjes en blauwe druiven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak 60 g pure chocolade grof voor de meringue en maak schilfers van 60 pure chocolade voor de afwerking.

  4. Verwarm de oven voor op 140 °C.

  5. Bereiding:
  6. Klop de eiwitten samen met het zout stijf. Voeg de suiker toe en klop nog 10 min. op tot een glanzend geheel.

  7. Zeef het cacaopoeder boven de opgeklopte eiwitten en meng voorzichtig onder elkaar (er mogen geen witte strepen meer zijn). Voeg de rodewijnazijn en de grofgehakte chocolade toe.

  8. Bedek een bakplaat met bakpapier en teken er een cirkel (Ø 25 cm) op met een potlood. Verdeel de eiwitmengeling met een eetlepel over de cirkel en zorg dat ze overal even dik is.

  9. Zet 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven. Zet de ovendeur een beetje open en laat de meringue volledig afkoelen.

  10. Klop ondertussen de room stijf en meng met de mascarpone, de bloemsuiker en de vanillesuiker.

  11. Zet de pavlova op een serveerschaal en verdeel er de mascarponemengeling over. Werk af met de frambozen en de chocoladeschilfers.

Tip

U kan de frambozen vervangen door ander vers fruit zoals kiwischijfjes en blauwe druiven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 367 kcal
Vet 20.7 g
Koolhydraat 40.1 g
Eiwit 4.9 g

Bekijk het recept digitaal