Pavlova met tropisch fruit
Pavlova met tropisch fruit

Pavlova met tropisch fruit

1 u. 45 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 492 kcal
Energie 2059 kj
Vet 22 g
Verzadigd vet 15.7 g
Koolhydraat 66.8 g
Suiker 58.1 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 5 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. 45 min.
  2. Verwarm de oven voor op 140 °C.

  3. Teken intussen een cirkel (ø 25 cm) op een vel bakpapier. Verdeel de suiker over een bakplaat met een ander vel bakpapier en verwarm 10 min. in de oven. Laat de oven daarna aan.

  4. Klop intussen de eiwitten stijf en voeg de warme suiker lepel per lepel toe. Klop na elke lepel alles goed door elkaar zodat je een dik en glanzend mengsel krijgt.

  5. Pers de limoen (je hebt 1 el sap nodig). Schep voorzichtig de vanillesuiker, het maïszetmeel en het limoensap onder het eiwittenmengsel.

  6. Verdeel het eiwittenmengsel van binnen naar buiten over de getekende cirkel. Zorg dat de buitenrand iets dikker is dan de rest. Zo krijg je een kleine holte in het midden. Zet 1 u. in de warme oven. Laat volledig afkoelen.

  7. Maak intussen de vulling: Rasp de gember en snij de mango en de ananas in blokjes. Meng alles onder elkaar. Snij de kiwi’s in schijfjes.

  8. Snij de passievruchten in 2 en lepel er het vruchtvlees uit. Hak de pistachenoten fijn. Klop het roomalternatief op.

  9. Besmeer de afgekoelde meringue met de het opgeklopte roomalternatief. Versier met de fruitblokjes, de schijfjes kiwi en de ananaskers. Lepel er het vruchtvlees van de passievruchten over en bestrooi met de pistachenoten.

Tip

Dit recept is gluten- en lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten of lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). Laat de meringue zeker volledig afkoelen voor u hem bedekt met de Alpro Luchtig & Creamy en het fruit. Begin er dus goed op voorhand aan!

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. 45 min.
  2. Verwarm de oven voor op 140 °C.

  3. Teken intussen een cirkel (ø 25 cm) op een vel bakpapier. Verdeel de suiker over een bakplaat met een ander vel bakpapier en verwarm 10 min. in de oven. Laat de oven daarna aan.

  4. Klop intussen de eiwitten stijf en voeg de warme suiker lepel per lepel toe. Klop na elke lepel alles goed door elkaar zodat je een dik en glanzend mengsel krijgt.

  5. Pers de limoen (je hebt 1 el sap nodig). Schep voorzichtig de vanillesuiker, het maïszetmeel en het limoensap onder het eiwittenmengsel.

  6. Verdeel het eiwittenmengsel van binnen naar buiten over de getekende cirkel. Zorg dat de buitenrand iets dikker is dan de rest. Zo krijg je een kleine holte in het midden. Zet 1 u. in de warme oven. Laat volledig afkoelen.

  7. Maak intussen de vulling: Rasp de gember en snij de mango en de ananas in blokjes. Meng alles onder elkaar. Snij de kiwi’s in schijfjes.

  8. Snij de passievruchten in 2 en lepel er het vruchtvlees uit. Hak de pistachenoten fijn. Klop het roomalternatief op.

  9. Besmeer de afgekoelde meringue met de het opgeklopte roomalternatief. Versier met de fruitblokjes, de schijfjes kiwi en de ananaskers. Lepel er het vruchtvlees van de passievruchten over en bestrooi met de pistachenoten.

Tip

Dit recept is gluten- en lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten of lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). Laat de meringue zeker volledig afkoelen voor u hem bedekt met de Alpro Luchtig & Creamy en het fruit. Begin er dus goed op voorhand aan!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 492 kcal
Energie 2059 kj
Vet 22 g
Verzadigd vet 15.7 g
Koolhydraat 66.8 g
Suiker 58.1 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 5 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Licor 43 - Cuarenta y Tres

Bekijk het recept digitaal