Penne met ansjovis en broccoli
Penne met ansjovis en broccoli

Penne met ansjovis en broccoli

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 594 kcal
Vet 19.9 g
Koolhydraat 75.7 g
Eiwit 27.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verdeel de broccoli's in kleine roosjes.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en bak het pepertje, de knoflook en de ansjovisfilets, tot de ansjovis gesmolten is.

  9. Voeg de broccoliroosjes en een beetje water toe en kruid met zwarte peper. Dek af en laat 10 à 12 min. op een zacht vuur sudderen, tot de broccoli gaar is.

  10. Kook ondertussen de pasta al dente in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Meng de pasta onder de broccoli en laat er 1 eetl. boter in smelten.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de geraspte parmezaan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verdeel de broccoli's in kleine roosjes.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en bak het pepertje, de knoflook en de ansjovisfilets, tot de ansjovis gesmolten is.

  9. Voeg de broccoliroosjes en een beetje water toe en kruid met zwarte peper. Dek af en laat 10 à 12 min. op een zacht vuur sudderen, tot de broccoli gaar is.

  10. Kook ondertussen de pasta al dente in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Meng de pasta onder de broccoli en laat er 1 eetl. boter in smelten.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de geraspte parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 594 kcal
Vet 19.9 g
Koolhydraat 75.7 g
Eiwit 27.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Leone d'Almerita Sicilia

Bekijk het recept digitaal