Penne met broccolini, tomaat en worst
Penne met broccolini, tomaat en worst

Penne met broccolini, tomaat en worst

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3753 kj
Energie 897 kcal
Vet 44.8 g
Verzadigd vet 14.4 g
Koolhydraat 69.5 g
Suiker 7.7 g
Vezel 10.5 g
Eiwit 48.6 g
Zout 3.4 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de broccolini in 3 of 4 stukjes. Snipper de sjalotten fijn. Snij de tomaten in blokjes.

  3. Snij de worsten in stukjes van 2 à 3 cm.

  4. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Verhit intussen de olijfolie in een grote pan en bak de sjalotten glazig. Voeg de stukjes worst toe en bak 3 à 4 min. gaar en goudbruin.

  6. Voeg de tomaten en de broccolini toe en laat 7 à 8 min. stoven. Kruid met peper en zout.

  7. Meng de groenten onder de pasta en serveer met de parmezaan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de broccolini in 3 of 4 stukjes. Snipper de sjalotten fijn. Snij de tomaten in blokjes.

  3. Snij de worsten in stukjes van 2 à 3 cm.

  4. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Verhit intussen de olijfolie in een grote pan en bak de sjalotten glazig. Voeg de stukjes worst toe en bak 3 à 4 min. gaar en goudbruin.

  6. Voeg de tomaten en de broccolini toe en laat 7 à 8 min. stoven. Kruid met peper en zout.

  7. Meng de groenten onder de pasta en serveer met de parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3753 kj
Energie 897 kcal
Vet 44.8 g
Verzadigd vet 14.4 g
Koolhydraat 69.5 g
Suiker 7.7 g
Vezel 10.5 g
Eiwit 48.6 g
Zout 3.4 g
natrium 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Tripel Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal