- Bewaar

- Bewaar
Penne met kip en spinaziesaus
Onze drankensuggesties
Bier Mongozo Premium Pilsener Glutenvrij bier Wijn Château de Pierreux A.O.P. Brouilly
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en snij in hapklare stukken.
-
Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. Duw er het vocht wat uit.
-
Spoel de gegrilde paprika's onder koud water en laat uitlekken. Verwijder het vel en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de aubergine in stukjes van 1 cm.
-
Snij de champignons in 2. Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Rasp de parmezaan fijn. Snipper de blaadjes oregano fijn (hou enkele takjes apart voor de afwerking).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 185 °C.
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes kip ± 5 min. mooi goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de blokjes aubergine 5 min. op een hoog vuur. Haal uit de pan en hou warm.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons 3 min. Voeg de ui en het knoflook toe en laat 2 min. stoven. Voeg de paprikablokjes toe en meng goed onder elkaar. Kruid met peper en zout en voeg de oregano toe. Meng er ook de stukjes aubergine en de kip onder.
-
Meng intussen de spinazie met de ricotta en de helft van de parmezaan. Kruid goed met peper en zout.
-
Bestrijk een ovenschaal met 1/2 eetl. olijfolie. Roer de pasta onder de groenten en verdeel over de ovenschaal. Overgiet met de passata. Bedek met de spinaziesaus.
-
Bestrooi met de pijnboompitten, het paneermeel en de rest van de parmezaan. Bedek met aluminiumfolie en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder de aluminiumfolie en laat nog 20 min. verder bakken.
Onze drankensuggesties
Bier Mongozo Premium Pilsener Glutenvrij bier Wijn Château de Pierreux A.O.P. Brouilly
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en snij in hapklare stukken.
-
Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. Duw er het vocht wat uit.
-
Spoel de gegrilde paprika's onder koud water en laat uitlekken. Verwijder het vel en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de aubergine in stukjes van 1 cm.
-
Snij de champignons in 2. Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Rasp de parmezaan fijn. Snipper de blaadjes oregano fijn (hou enkele takjes apart voor de afwerking).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 185 °C.
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes kip ± 5 min. mooi goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de blokjes aubergine 5 min. op een hoog vuur. Haal uit de pan en hou warm.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons 3 min. Voeg de ui en het knoflook toe en laat 2 min. stoven. Voeg de paprikablokjes toe en meng goed onder elkaar. Kruid met peper en zout en voeg de oregano toe. Meng er ook de stukjes aubergine en de kip onder.
-
Meng intussen de spinazie met de ricotta en de helft van de parmezaan. Kruid goed met peper en zout.
-
Bestrijk een ovenschaal met 1/2 eetl. olijfolie. Roer de pasta onder de groenten en verdeel over de ovenschaal. Overgiet met de passata. Bedek met de spinaziesaus.
-
Bestrooi met de pijnboompitten, het paneermeel en de rest van de parmezaan. Bedek met aluminiumfolie en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder de aluminiumfolie en laat nog 20 min. verder bakken.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Mongozo Premium Pilsener Glutenvrij bier Wijn Château de Pierreux A.O.P. Brouilly