Penne met kip en spinaziesaus
Penne met kip en spinaziesaus

Penne met kip en spinaziesaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 974 kcal
Vet 35.2 g
Koolhydraat 104.1 g
Eiwit 55.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en snij in hapklare stukken.

  4. Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. Duw er het vocht wat uit.

  5. Spoel de gegrilde paprika's onder koud water en laat uitlekken. Verwijder het vel en snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Snij de aubergine in stukjes van 1 cm.

  7. Snij de champignons in 2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  8. Rasp de parmezaan fijn. Snipper de blaadjes oregano fijn (hou enkele takjes apart voor de afwerking).

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 185 °C.

  11. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes kip ± 5 min. mooi goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de blokjes aubergine 5 min. op een hoog vuur. Haal uit de pan en hou warm.

  14. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons 3 min. Voeg de ui en het knoflook toe en laat 2 min. stoven. Voeg de paprikablokjes toe en meng goed onder elkaar. Kruid met peper en zout en voeg de oregano toe. Meng er ook de stukjes aubergine en de kip onder.

  15. Meng intussen de spinazie met de ricotta en de helft van de parmezaan. Kruid goed met peper en zout.

  16. Bestrijk een ovenschaal met 1/2 eetl. olijfolie. Roer de pasta onder de groenten en verdeel over de ovenschaal. Overgiet met de passata. Bedek met de spinaziesaus.

  17. Bestrooi met de pijnboompitten, het paneermeel en de rest van de parmezaan. Bedek met aluminiumfolie en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder de aluminiumfolie en laat nog 20 min. verder bakken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en snij in hapklare stukken.

  4. Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. Duw er het vocht wat uit.

  5. Spoel de gegrilde paprika's onder koud water en laat uitlekken. Verwijder het vel en snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Snij de aubergine in stukjes van 1 cm.

  7. Snij de champignons in 2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  8. Rasp de parmezaan fijn. Snipper de blaadjes oregano fijn (hou enkele takjes apart voor de afwerking).

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 185 °C.

  11. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes kip ± 5 min. mooi goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de blokjes aubergine 5 min. op een hoog vuur. Haal uit de pan en hou warm.

  14. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons 3 min. Voeg de ui en het knoflook toe en laat 2 min. stoven. Voeg de paprikablokjes toe en meng goed onder elkaar. Kruid met peper en zout en voeg de oregano toe. Meng er ook de stukjes aubergine en de kip onder.

  15. Meng intussen de spinazie met de ricotta en de helft van de parmezaan. Kruid goed met peper en zout.

  16. Bestrijk een ovenschaal met 1/2 eetl. olijfolie. Roer de pasta onder de groenten en verdeel over de ovenschaal. Overgiet met de passata. Bedek met de spinaziesaus.

  17. Bestrooi met de pijnboompitten, het paneermeel en de rest van de parmezaan. Bedek met aluminiumfolie en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder de aluminiumfolie en laat nog 20 min. verder bakken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 974 kcal
Vet 35.2 g
Koolhydraat 104.1 g
Eiwit 55.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Mongozo Premium Pilsener Glutenvrij bier Wijn Château de Pierreux A.O.P. Brouilly

Bekijk het recept digitaal