- Bewaar

- Bewaar
Penne met kip en spinaziesausje
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Tripel Abdijbier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 30 min. marineren)
-
Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.
-
Snipper het teentje knoflook fijn.
-
Rasp de schil van de citroen en pers hem voor de helft uit.
-
Pluk de basilicumblaadjes van het plantje en hou er enkele apart voor de versiering.
-
Snij de kipfilets in fijne reepjes.
-
Meng het rode pepertje, het knoflook, de zeste en het sap van de citroen en 2 eetl. olijfolie in een kom. Kruid met peper en zout en leg er de kippenreepjes in. Laat 30 min. marineren in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Kook de penne in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou 2 eetl. kookvocht apart.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gemarineerde kippenreepjes gedurende 5 min.
-
Mix de spinazie- en basilicumblaadjes met de verse kaas en het kookvocht. Kruid met peper en zout.
-
Meng de penne met de spinaziesaus en de kippenreepjes. Versier met wat basilicum.
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Tripel Abdijbier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 30 min. marineren)
-
Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.
-
Snipper het teentje knoflook fijn.
-
Rasp de schil van de citroen en pers hem voor de helft uit.
-
Pluk de basilicumblaadjes van het plantje en hou er enkele apart voor de versiering.
-
Snij de kipfilets in fijne reepjes.
-
Meng het rode pepertje, het knoflook, de zeste en het sap van de citroen en 2 eetl. olijfolie in een kom. Kruid met peper en zout en leg er de kippenreepjes in. Laat 30 min. marineren in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Kook de penne in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou 2 eetl. kookvocht apart.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gemarineerde kippenreepjes gedurende 5 min.
-
Mix de spinazie- en basilicumblaadjes met de verse kaas en het kookvocht. Kruid met peper en zout.
-
Meng de penne met de spinaziesaus en de kippenreepjes. Versier met wat basilicum.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Tripel Abdijbier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers