Penne met kip en spinaziesausje
Penne met kip en spinaziesausje

Penne met kip en spinaziesausje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 594 kcal
Vet 18.2 g
Koolhydraat 73.5 g
Eiwit 33.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 30 min. marineren)

  3. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.

  4. Snipper het teentje knoflook fijn.

  5. Rasp de schil van de citroen en pers hem voor de helft uit.

  6. Pluk de basilicumblaadjes van het plantje en hou er enkele apart voor de versiering.

  7. Snij de kipfilets in fijne reepjes.

  8. Meng het rode pepertje, het knoflook, de zeste en het sap van de citroen en 2 eetl. olijfolie in een kom. Kruid met peper en zout en leg er de kippenreepjes in. Laat 30 min. marineren in de koelkast.

  9. Bereiding:
  10. Kook de penne in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou 2 eetl. kookvocht apart.

  11. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gemarineerde kippenreepjes gedurende 5 min.

  12. Mix de spinazie- en basilicumblaadjes met de verse kaas en het kookvocht. Kruid met peper en zout.

  13. Meng de penne met de spinaziesaus en de kippenreepjes. Versier met wat basilicum.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 30 min. marineren)

  3. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.

  4. Snipper het teentje knoflook fijn.

  5. Rasp de schil van de citroen en pers hem voor de helft uit.

  6. Pluk de basilicumblaadjes van het plantje en hou er enkele apart voor de versiering.

  7. Snij de kipfilets in fijne reepjes.

  8. Meng het rode pepertje, het knoflook, de zeste en het sap van de citroen en 2 eetl. olijfolie in een kom. Kruid met peper en zout en leg er de kippenreepjes in. Laat 30 min. marineren in de koelkast.

  9. Bereiding:
  10. Kook de penne in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou 2 eetl. kookvocht apart.

  11. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gemarineerde kippenreepjes gedurende 5 min.

  12. Mix de spinazie- en basilicumblaadjes met de verse kaas en het kookvocht. Kruid met peper en zout.

  13. Meng de penne met de spinaziesaus en de kippenreepjes. Versier met wat basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 594 kcal
Vet 18.2 g
Koolhydraat 73.5 g
Eiwit 33.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe Tripel Abdijbier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers

Bekijk het recept digitaal