Penne met paprikapesto en gegrilde groenten
Penne met paprikapesto en gegrilde groenten

Penne met paprikapesto en gegrilde groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 850 kcal
Vet 33.9 g
Verzadigd vet 11.7 g
Koolhydraat 97.5 g
Suiker 17.8 g
Vezel 12.5 g
Eiwit 33.7 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel het knoflook.

  3. Spoel de gegrilde paprika's onder koud water en laat uitlekken.

  4. Rasp de parmezaan.

  5. Snipper de basilicumblaadjes fijn.

  6. Snij de mozzarella in blokjes.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Doe intussen de diepgevroren gegrilde groenten in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 12 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Mix ondertussen de ingrediënten voor de pesto met een staafmixer of in de blender tot een romige massa.

  12. Meng de pesto en de gegrilde groenten onder de pasta. Verdeel er de mozzarella over en meng goed.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met het fijngesnipperde basilicum.

Tip

Ook lekker met geitenkaas of gegrilde halloumi. Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Kook 25 g penne rigate 15 min. in water. 2 Voeg na 10 min. 100 g diepgevroren gegrilde courgette en aubergine (geen paprika) toe. 3 Giet af, mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel het knoflook.

  3. Spoel de gegrilde paprika's onder koud water en laat uitlekken.

  4. Rasp de parmezaan.

  5. Snipper de basilicumblaadjes fijn.

  6. Snij de mozzarella in blokjes.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Doe intussen de diepgevroren gegrilde groenten in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 12 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Mix ondertussen de ingrediënten voor de pesto met een staafmixer of in de blender tot een romige massa.

  12. Meng de pesto en de gegrilde groenten onder de pasta. Verdeel er de mozzarella over en meng goed.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met het fijngesnipperde basilicum.

Tip

Ook lekker met geitenkaas of gegrilde halloumi. Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Kook 25 g penne rigate 15 min. in water. 2 Voeg na 10 min. 100 g diepgevroren gegrilde courgette en aubergine (geen paprika) toe. 3 Giet af, mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 850 kcal
Vet 33.9 g
Verzadigd vet 11.7 g
Koolhydraat 97.5 g
Suiker 17.8 g
Vezel 12.5 g
Eiwit 33.7 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro - Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal