Penne met visrolletjes in tomatensaus
Penne met visrolletjes in tomatensaus

Penne met visrolletjes in tomatensaus

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 666 kcal
Vet 14.6 g
Koolhydraat 82 g
Eiwit 50.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de hondstongrolletjes oppervlakkig ontdooien.

  4. Snipper de ui en de knoflookteentjes fijn.

  5. Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Leg de aubergineblokjes in een ovenschotel en overgiet met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig en zacht. Voeg de gepelde tomaten en de cayennepeper toe. Laat 20 min. zachtjes stoven.

  10. Kook intussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Leg de hondstongrolletjes in de tomatensaus en laat 10 min. garen. Kruid de saus naar smaak met zwarte peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de penne over de borden en overgiet met wat tomatensaus. Leg er de geroosterde aubergineblokjes en rucola op. Doe er nog wat saus en 3 hondstongrolletjes per bord bij.

Tip

U kan deze tomatensaus als basis gebruiken voor penne all'arrabbiata (een vegetarisch pastagerecht met pikante tomatensaus). Stoof 2 fijngehakte rode pepertjes samen met de ui en het knoflook (voeg eventueel wat pitjes van de pepertjes toe als u graag heel pikant eet). Voeg dan de gepelde tomaten toe en laat zachtjes stoven. Werk eventueel af met rucola en geef er geraspte parmezaan bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de hondstongrolletjes oppervlakkig ontdooien.

  4. Snipper de ui en de knoflookteentjes fijn.

  5. Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Leg de aubergineblokjes in een ovenschotel en overgiet met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig en zacht. Voeg de gepelde tomaten en de cayennepeper toe. Laat 20 min. zachtjes stoven.

  10. Kook intussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Leg de hondstongrolletjes in de tomatensaus en laat 10 min. garen. Kruid de saus naar smaak met zwarte peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de penne over de borden en overgiet met wat tomatensaus. Leg er de geroosterde aubergineblokjes en rucola op. Doe er nog wat saus en 3 hondstongrolletjes per bord bij.

Tip

U kan deze tomatensaus als basis gebruiken voor penne all'arrabbiata (een vegetarisch pastagerecht met pikante tomatensaus). Stoof 2 fijngehakte rode pepertjes samen met de ui en het knoflook (voeg eventueel wat pitjes van de pepertjes toe als u graag heel pikant eet). Voeg dan de gepelde tomaten toe en laat zachtjes stoven. Werk eventueel af met rucola en geef er geraspte parmezaan bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 666 kcal
Vet 14.6 g
Koolhydraat 82 g
Eiwit 50.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Mâcon-Villages A.O.P. `Grande Réserve' - Cave de Viré Wijn 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin - Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal