Pennegratin met witte selder en spekjes
Pennegratin met witte selder en spekjes

Pennegratin met witte selder en spekjes

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 700 kcal
Vet 31.6 g
Verzadigd vet 15.9 g
Koolhydraat 68.1 g
Suiker 10.6 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 33.7 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snij de stengels selder in de lengte in 2 of 3 en daarna in blokjes van 1/2 cm.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Smelt de boter in een kookpot en stoof de ui, de selder en de spekblokjes 10 min.

  6. Voeg de bloem toe en klop er beetje bij beetje de koude melk onder, tot u een gebonden saus krijgt. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  7. Schep de pasta en de saus in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Varieer met de groenten: gebruik 1/2 witte selder en vul aan met wortelen, prei, rode paprika ...

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snij de stengels selder in de lengte in 2 of 3 en daarna in blokjes van 1/2 cm.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Smelt de boter in een kookpot en stoof de ui, de selder en de spekblokjes 10 min.

  6. Voeg de bloem toe en klop er beetje bij beetje de koude melk onder, tot u een gebonden saus krijgt. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  7. Schep de pasta en de saus in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Varieer met de groenten: gebruik 1/2 witte selder en vul aan met wortelen, prei, rode paprika ...

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 700 kcal
Vet 31.6 g
Verzadigd vet 15.9 g
Koolhydraat 68.1 g
Suiker 10.6 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 33.7 g
Zout 2 g

Bekijk het recept digitaal