Penspakketje met appel en pistache
Penspakketje met appel en pistache

Penspakketje met appel en pistache

Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 101 kcal
Vet 6.6 g
Koolhydraat 7.9 g
Eiwit 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de geschilde appel in kleine blokjes en meng met de suiker.

  4. Hak de pistachenoten fijn.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Bereiding:
  7. Laat de vellen brickdeeg op elkaar liggen en snij in 8 gelijke driehoeken.

  8. Snij de pens in 8 schijfjes en leg op elk stuk brickdeeg een schijfje. Verdeel er de appelblokjes en gehakte pistachenoten over.

  9. Plooi de zijkanten van het deeg naar binnen en rol verder op. Bevochtig de puntjes met wat water zodat het pakketje goed dichtblijft.

  10. Beboter een ovenplaat en leg er de pakketjes naast elkaar op. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de geschilde appel in kleine blokjes en meng met de suiker.

  4. Hak de pistachenoten fijn.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Bereiding:
  7. Laat de vellen brickdeeg op elkaar liggen en snij in 8 gelijke driehoeken.

  8. Snij de pens in 8 schijfjes en leg op elk stuk brickdeeg een schijfje. Verdeel er de appelblokjes en gehakte pistachenoten over.

  9. Plooi de zijkanten van het deeg naar binnen en rol verder op. Bevochtig de puntjes met wat water zodat het pakketje goed dichtblijft.

  10. Beboter een ovenplaat en leg er de pakketjes naast elkaar op. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 101 kcal
Vet 6.6 g
Koolhydraat 7.9 g
Eiwit 2.4 g

Bekijk het recept digitaal