Pepersteak met erwtenstoemp en gekaramelliseerde worteltjes
Pepersteak met erwtenstoemp en gekaramelliseerde worteltjes

Pepersteak met erwtenstoemp en gekaramelliseerde worteltjes

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 636 kcal
Vet 20.7 g
Verzadigd vet 8.1 g
Koolhydraat 57.3 g
Suiker 19 g
Vezel 12.4 g
Eiwit 48.7 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Schil de wortelen en laat er nog 1 cm loof aan. Snij in de lengte in 2.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de wortelen over een bakplaat met bakpapier. Kruid met zwarte peper en besprenkel met de olijfolie, de honing en de sojasaus.

  9. Bestrooi met het sesamzaad en zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Draai eventueel om halfweg.

  10. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Doe er de laatste 5 min. de erwten bij.

  11. Giet af en pureer.

  12. Breng op smaak met zwarte peper, de helft van de zure room en de helft van het bieslook.

  13. Smelt de boter in een braadpan en bak de pepersteaks 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout. Laat verder garen naar smaak.

  14. Haal uit de pan, laat 2 min. rusten en snij in reepjes.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met de rest van de zure room en bestrooi met de rest van het bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Schil de wortelen en laat er nog 1 cm loof aan. Snij in de lengte in 2.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de wortelen over een bakplaat met bakpapier. Kruid met zwarte peper en besprenkel met de olijfolie, de honing en de sojasaus.

  9. Bestrooi met het sesamzaad en zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Draai eventueel om halfweg.

  10. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Doe er de laatste 5 min. de erwten bij.

  11. Giet af en pureer.

  12. Breng op smaak met zwarte peper, de helft van de zure room en de helft van het bieslook.

  13. Smelt de boter in een braadpan en bak de pepersteaks 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout. Laat verder garen naar smaak.

  14. Haal uit de pan, laat 2 min. rusten en snij in reepjes.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met de rest van de zure room en bestrooi met de rest van het bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 636 kcal
Vet 20.7 g
Verzadigd vet 8.1 g
Koolhydraat 57.3 g
Suiker 19 g
Vezel 12.4 g
Eiwit 48.7 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Brindisi Rosso D.O.C. `Virgilius' Rubino Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal