- Bewaar

- Bewaar
Pepersteak met erwtenstoemp en gekaramelliseerde worteltjes
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Brindisi Rosso D.O.C. `Virgilius' Rubino Puglia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Schil de wortelen en laat er nog 1 cm loof aan. Snij in de lengte in 2.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de wortelen over een bakplaat met bakpapier. Kruid met zwarte peper en besprenkel met de olijfolie, de honing en de sojasaus.
-
Bestrooi met het sesamzaad en zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Draai eventueel om halfweg.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Doe er de laatste 5 min. de erwten bij.
-
Giet af en pureer.
-
Breng op smaak met zwarte peper, de helft van de zure room en de helft van het bieslook.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de pepersteaks 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout. Laat verder garen naar smaak.
-
Haal uit de pan, laat 2 min. rusten en snij in reepjes.
-
Afwerking:
-
Serveer met de rest van de zure room en bestrooi met de rest van het bieslook.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Brindisi Rosso D.O.C. `Virgilius' Rubino Puglia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Schil de wortelen en laat er nog 1 cm loof aan. Snij in de lengte in 2.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de wortelen over een bakplaat met bakpapier. Kruid met zwarte peper en besprenkel met de olijfolie, de honing en de sojasaus.
-
Bestrooi met het sesamzaad en zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Draai eventueel om halfweg.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Doe er de laatste 5 min. de erwten bij.
-
Giet af en pureer.
-
Breng op smaak met zwarte peper, de helft van de zure room en de helft van het bieslook.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de pepersteaks 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout. Laat verder garen naar smaak.
-
Haal uit de pan, laat 2 min. rusten en snij in reepjes.
-
Afwerking:
-
Serveer met de rest van de zure room en bestrooi met de rest van het bieslook.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Brindisi Rosso D.O.C. `Virgilius' Rubino Puglia - Italië