Pepersteak met penne in spinazieroomsaus
Pepersteak met penne in spinazieroomsaus

Pepersteak met penne in spinazieroomsaus

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 964 kcal
Energie 4033 kj
Vet 42.3 g
Verzadigd vet 23 g
Koolhydraat 79.1 g
Suiker 6 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 64.3 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.

    Snij de sjalotten in fijne ringen en snipper het knoflook fijn.

  2. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de sjalotten, het knoflook en de tijm ± 5 min. Overgiet met de room en roer er de geitenkaas onder. Kruid met peper en zout. Laat sudderen tot de saus de gewenste dikte heeft.

  4. Smelt de boter in een braadpan en bak de steaks 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder garen naar smaak.

  5. Verwijder intussen de steeltjes van de spinazie. Roer onder de saus en laat slinken.

  6. Hak de pecannoten grof. Snij het vlees in repen en verdeel samen met de pasta over de borden. Lepel de spinazieroomsaus over de pasta en bestrooi met de pecannoten

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.

    Snij de sjalotten in fijne ringen en snipper het knoflook fijn.

  2. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de sjalotten, het knoflook en de tijm ± 5 min. Overgiet met de room en roer er de geitenkaas onder. Kruid met peper en zout. Laat sudderen tot de saus de gewenste dikte heeft.

  4. Smelt de boter in een braadpan en bak de steaks 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder garen naar smaak.

  5. Verwijder intussen de steeltjes van de spinazie. Roer onder de saus en laat slinken.

  6. Hak de pecannoten grof. Snij het vlees in repen en verdeel samen met de pasta over de borden. Lepel de spinazieroomsaus over de pasta en bestrooi met de pecannoten

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 964 kcal
Energie 4033 kj
Vet 42.3 g
Verzadigd vet 23 g
Koolhydraat 79.1 g
Suiker 6 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 64.3 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Finca Museum Reserva D.O. Cigales - Spanje Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier

Bekijk het recept digitaal