Perenbavarois met chocoladesaus
Perenbavarois met chocoladesaus

Perenbavarois met chocoladesaus

30 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 381 kcal
Vet 16.7 g
Koolhydraat 49 g
Eiwit 5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  3. Schil de peren en snij ze in gelijke blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Breng 1 dl water aan de kook in een steelpannetje en laat er de suiker al roerend in smelten. Los de gelatineblaadjes op in het hete suikerwater. Giet het mengsel over de perenblokjes en mix tot een gladde massa. Laat even afkoelen.

  6. Klop ondertussen de room goed stijf. Meng voorzichtig onder het lauwe peermengsel.

  7. Verkruimel de lange vingers en verdeel over 6 glaasjes. Besprenkel met de Poire Williams (± 1/2 eetl. per glaasje).

  8. Lepel er de perenroom over en laat minstens 4 u. in de koelkast opstijven.

  9. Afwerking:
  10. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de chocoladecallets toe. Laat al roerend op een heel zacht vuur smelten. Giet een laagje chocoladesaus over elke perenbavarois.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  3. Schil de peren en snij ze in gelijke blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Breng 1 dl water aan de kook in een steelpannetje en laat er de suiker al roerend in smelten. Los de gelatineblaadjes op in het hete suikerwater. Giet het mengsel over de perenblokjes en mix tot een gladde massa. Laat even afkoelen.

  6. Klop ondertussen de room goed stijf. Meng voorzichtig onder het lauwe peermengsel.

  7. Verkruimel de lange vingers en verdeel over 6 glaasjes. Besprenkel met de Poire Williams (± 1/2 eetl. per glaasje).

  8. Lepel er de perenroom over en laat minstens 4 u. in de koelkast opstijven.

  9. Afwerking:
  10. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de chocoladecallets toe. Laat al roerend op een heel zacht vuur smelten. Giet een laagje chocoladesaus over elke perenbavarois.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 381 kcal
Vet 16.7 g
Koolhydraat 49 g
Eiwit 5 g

Bekijk het recept digitaal