- Bewaar

- Bewaar
Perenbavarois met chocoladesaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
-
Schil de peren en snij ze in gelijke blokjes.
-
Bereiding:
-
Breng 1 dl water aan de kook in een steelpannetje en laat er de suiker al roerend in smelten. Los de gelatineblaadjes op in het hete suikerwater. Giet het mengsel over de perenblokjes en mix tot een gladde massa. Laat even afkoelen.
-
Klop ondertussen de room goed stijf. Meng voorzichtig onder het lauwe peermengsel.
-
Verkruimel de lange vingers en verdeel over 6 glaasjes. Besprenkel met de Poire Williams (± 1/2 eetl. per glaasje).
-
Lepel er de perenroom over en laat minstens 4 u. in de koelkast opstijven.
-
Afwerking:
-
Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de chocoladecallets toe. Laat al roerend op een heel zacht vuur smelten. Giet een laagje chocoladesaus over elke perenbavarois.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
-
Schil de peren en snij ze in gelijke blokjes.
-
Bereiding:
-
Breng 1 dl water aan de kook in een steelpannetje en laat er de suiker al roerend in smelten. Los de gelatineblaadjes op in het hete suikerwater. Giet het mengsel over de perenblokjes en mix tot een gladde massa. Laat even afkoelen.
-
Klop ondertussen de room goed stijf. Meng voorzichtig onder het lauwe peermengsel.
-
Verkruimel de lange vingers en verdeel over 6 glaasjes. Besprenkel met de Poire Williams (± 1/2 eetl. per glaasje).
-
Lepel er de perenroom over en laat minstens 4 u. in de koelkast opstijven.
-
Afwerking:
-
Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de chocoladecallets toe. Laat al roerend op een heel zacht vuur smelten. Giet een laagje chocoladesaus over elke perenbavarois.