Perzische kip met geroosterde groenten en granaatappel
Perzische kip met geroosterde groenten en granaatappel

Perzische kip met geroosterde groenten en granaatappel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 714 kcal
Vet 28.6 g
Koolhydraat 69 g
Eiwit 41.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de wortelen en de aubergines in grove stukken. Leg ze in een grote ovenschaal.

  4. Snij de uien en het knoflook grof en meng onder de groenten in de ovenschaal.

  5. Hak de amandelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of een glazen fles).

  6. Hak de korianderblaadjes grof.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn.

  8. Snij de granaatappel in 2, breek de helften open en haal er de pitjes uit.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  11. Verdeel de kippenpilons over de groenten in de ovenschaal.

  12. Meng de honing met 3 eetl. olijfolie, het komijnpoeder, zwarte peper en zout. Giet in de ovenschaal en meng alles goed onder elkaar.

  13. Zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven en roer halverwege om.

  14. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de helft van de lente-uitjes enkele min.

  15. Voeg de rijst samen met 5 dl water en een snuifje zout toe. Breng aan de kook en laat 10 min. afgedekt garen op een zacht vuur.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi de ovenschotel met de amandelnoten, de koriander en de granaatappelpitjes. Verdeel de rest van de lente-uitjes over de rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de wortelen en de aubergines in grove stukken. Leg ze in een grote ovenschaal.

  4. Snij de uien en het knoflook grof en meng onder de groenten in de ovenschaal.

  5. Hak de amandelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of een glazen fles).

  6. Hak de korianderblaadjes grof.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn.

  8. Snij de granaatappel in 2, breek de helften open en haal er de pitjes uit.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  11. Verdeel de kippenpilons over de groenten in de ovenschaal.

  12. Meng de honing met 3 eetl. olijfolie, het komijnpoeder, zwarte peper en zout. Giet in de ovenschaal en meng alles goed onder elkaar.

  13. Zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven en roer halverwege om.

  14. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de helft van de lente-uitjes enkele min.

  15. Voeg de rijst samen met 5 dl water en een snuifje zout toe. Breng aan de kook en laat 10 min. afgedekt garen op een zacht vuur.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi de ovenschotel met de amandelnoten, de koriander en de granaatappelpitjes. Verdeel de rest van de lente-uitjes over de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 714 kcal
Vet 28.6 g
Koolhydraat 69 g
Eiwit 41.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Waratah - Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal