- Bewaar

- Bewaar
Pikante citroenkip met knoflook en rozemarijn
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Plet de knoflookteentjes met de vlakke kant van een mes tot ze openbreken en verwijder het kiempje.
-
Snij de citroen in fijne schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kipfilets langs beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Bestrooi met de rozemarijn en de groene jalapeñopepers. Voeg de knoflookteentjes toe en laat 2 min. meebakken.
-
Overgiet met de witte wijn en bedek de kipfilets met de schijfjes citroen. Dek af en laat ± 15 min. verder gaar worden op een zacht vuur.
-
Neem de kipfilets en de citroen uit de pan en hou warm. Voeg de kippenbouillon toe en laat 5 min. koken op een hevig vuur. Roer er de zure room onder en kruid bij met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de kipfilets met de saus en natuuraardappelen. Geef er gekookte broccoliroosjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Plet de knoflookteentjes met de vlakke kant van een mes tot ze openbreken en verwijder het kiempje.
-
Snij de citroen in fijne schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kipfilets langs beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Bestrooi met de rozemarijn en de groene jalapeñopepers. Voeg de knoflookteentjes toe en laat 2 min. meebakken.
-
Overgiet met de witte wijn en bedek de kipfilets met de schijfjes citroen. Dek af en laat ± 15 min. verder gaar worden op een zacht vuur.
-
Neem de kipfilets en de citroen uit de pan en hou warm. Voeg de kippenbouillon toe en laat 5 min. koken op een hevig vuur. Roer er de zure room onder en kruid bij met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de kipfilets met de saus en natuuraardappelen. Geef er gekookte broccoliroosjes.