Pikante citroenkip met knoflook en rozemarijn
Pikante citroenkip met knoflook en rozemarijn

Pikante citroenkip met knoflook en rozemarijn

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 343 kcal
Vet 19.1 g
Koolhydraat 3.3 g
Eiwit 35.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Plet de knoflookteentjes met de vlakke kant van een mes tot ze openbreken en verwijder het kiempje.

  4. Snij de citroen in fijne schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kipfilets langs beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Bestrooi met de rozemarijn en de groene jalapeñopepers. Voeg de knoflookteentjes toe en laat 2 min. meebakken.

  8. Overgiet met de witte wijn en bedek de kipfilets met de schijfjes citroen. Dek af en laat ± 15 min. verder gaar worden op een zacht vuur.

  9. Neem de kipfilets en de citroen uit de pan en hou warm. Voeg de kippenbouillon toe en laat 5 min. koken op een hevig vuur. Roer er de zure room onder en kruid bij met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de kipfilets met de saus en natuuraardappelen. Geef er gekookte broccoliroosjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Plet de knoflookteentjes met de vlakke kant van een mes tot ze openbreken en verwijder het kiempje.

  4. Snij de citroen in fijne schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kipfilets langs beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Bestrooi met de rozemarijn en de groene jalapeñopepers. Voeg de knoflookteentjes toe en laat 2 min. meebakken.

  8. Overgiet met de witte wijn en bedek de kipfilets met de schijfjes citroen. Dek af en laat ± 15 min. verder gaar worden op een zacht vuur.

  9. Neem de kipfilets en de citroen uit de pan en hou warm. Voeg de kippenbouillon toe en laat 5 min. koken op een hevig vuur. Roer er de zure room onder en kruid bij met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de kipfilets met de saus en natuuraardappelen. Geef er gekookte broccoliroosjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 343 kcal
Vet 19.1 g
Koolhydraat 3.3 g
Eiwit 35.5 g

Bekijk het recept digitaal