Pikante kippenboutjes met groenterijst uit de Caraïben
Pikante kippenboutjes met groenterijst uit de Caraïben

Pikante kippenboutjes met groenterijst uit de Caraïben

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Vet 18.1 g
Koolhydraat 62 g
Eiwit 38.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Plet het teentje knoflook en de koriander- en zwartepeperbolletjes. Rasp de gember.

  4. Meng het knoflook met de geplette koriander- en peperbolletjes, de gember, de sojasaus, de suiker, de tijm, de pilipili en de kaneel tot een grof mengsel.

  5. Schil de zoete aardappel en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij de ongeschilde courgette, de paprika en de zoete aardappel in blokjes van 1 cm.

  6. Snipper de uien fijn.

  7. Schil de papaja, verwijder de pitjes en snij in dunne partjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Smeer de kippenpilons aan alle kanten in met het kruidenmengsel. Schik in een ovenschaal, besprenkel met 1 eetl. olijfolie en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde uien glazig. Voeg de blokjes courgette, paprika en zoete aardappel toe en roerbak 6 à 8 min.

  12. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen. Meng er de groenten onder en kruid met zwarte peper en zout. Werk af met de partjes papaja.

Tip

Maak de marinade voor de kip niet te pikant als er kinderen mee-eten. Laat bv. de pilipili weg.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Plet het teentje knoflook en de koriander- en zwartepeperbolletjes. Rasp de gember.

  4. Meng het knoflook met de geplette koriander- en peperbolletjes, de gember, de sojasaus, de suiker, de tijm, de pilipili en de kaneel tot een grof mengsel.

  5. Schil de zoete aardappel en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij de ongeschilde courgette, de paprika en de zoete aardappel in blokjes van 1 cm.

  6. Snipper de uien fijn.

  7. Schil de papaja, verwijder de pitjes en snij in dunne partjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Smeer de kippenpilons aan alle kanten in met het kruidenmengsel. Schik in een ovenschaal, besprenkel met 1 eetl. olijfolie en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde uien glazig. Voeg de blokjes courgette, paprika en zoete aardappel toe en roerbak 6 à 8 min.

  12. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen. Meng er de groenten onder en kruid met zwarte peper en zout. Werk af met de partjes papaja.

Tip

Maak de marinade voor de kip niet te pikant als er kinderen mee-eten. Laat bv. de pilipili weg.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Vet 18.1 g
Koolhydraat 62 g
Eiwit 38.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Tormentoso Pinotage Cellar Selection Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal