- Bewaar

- Bewaar
Pita met kruidige spinazie-linzenburger en rode ui
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de spinazie ontdooien.
-
Kook de linzen beetgaar in lichtgezouten water gedurende ± 12 min. Giet af.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
-
Snipper 1 rode ui fijn.
-
Rooster de komijnzaadjes en de korianderbolletjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Plet de zaadjes fijn tussen 2 eetlepels.
-
Maak het uienslaatje: snij 2 rode uien in heel fijne ringen. Rasp de schil van 1/2 citroen fijn (niet het wit) en pers de halve citroen uit. Snipper de verse koriander fijn. Meng alles.
-
Maak de yoghurtdressing: snipper het teentje knoflook fijn en meng met de yoghurt en het sap van 1 citroen. Breng op smaak met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Klop de eieren los met een vork. Meng er de gekookte linzen, de bloem, de fijngesnipperde platte peterselie en het fijngesnipperde pepertje onder. Kruid met het kerriepoeder en de kurkuma.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de fijngesnipperde rode ui glazig. Meng onder de linzenmengeling samen met de geroosterde koriander en komijn.
-
Warm de spinazie op in de braadpan en giet in een vergiet. Druk er zo veel mogelijk vocht uit met een vork en meng onder de linzenmengeling.
-
Kruid de bereiding met peper en zout. Rol er bolletjes van en druk plat tot hamburgers van 2 à 3 cm dikte.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de spinazie-linzenburgers ± 2 min. aan elke kant goudbruin.
-
Afwerking:
-
Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster. Vul met het uienslaatje en 2 kleine linzenburgers. Lepel er de yoghurtdressing over.
Serveer met een groene salade.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de spinazie ontdooien.
-
Kook de linzen beetgaar in lichtgezouten water gedurende ± 12 min. Giet af.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
-
Snipper 1 rode ui fijn.
-
Rooster de komijnzaadjes en de korianderbolletjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Plet de zaadjes fijn tussen 2 eetlepels.
-
Maak het uienslaatje: snij 2 rode uien in heel fijne ringen. Rasp de schil van 1/2 citroen fijn (niet het wit) en pers de halve citroen uit. Snipper de verse koriander fijn. Meng alles.
-
Maak de yoghurtdressing: snipper het teentje knoflook fijn en meng met de yoghurt en het sap van 1 citroen. Breng op smaak met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Klop de eieren los met een vork. Meng er de gekookte linzen, de bloem, de fijngesnipperde platte peterselie en het fijngesnipperde pepertje onder. Kruid met het kerriepoeder en de kurkuma.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de fijngesnipperde rode ui glazig. Meng onder de linzenmengeling samen met de geroosterde koriander en komijn.
-
Warm de spinazie op in de braadpan en giet in een vergiet. Druk er zo veel mogelijk vocht uit met een vork en meng onder de linzenmengeling.
-
Kruid de bereiding met peper en zout. Rol er bolletjes van en druk plat tot hamburgers van 2 à 3 cm dikte.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de spinazie-linzenburgers ± 2 min. aan elke kant goudbruin.
-
Afwerking:
-
Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster. Vul met het uienslaatje en 2 kleine linzenburgers. Lepel er de yoghurtdressing over.
Serveer met een groene salade.