Pita met kruidige spinazie-linzenburger en rode ui
Pita met kruidige spinazie-linzenburger en rode ui

Pita met kruidige spinazie-linzenburger en rode ui

35 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 481 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 67.4 g
Eiwit 25.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de spinazie ontdooien.

  3. Kook de linzen beetgaar in lichtgezouten water gedurende ± 12 min. Giet af.

  4. Snipper de platte peterselie fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  6. Snipper 1 rode ui fijn.

  7. Rooster de komijnzaadjes en de korianderbolletjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Plet de zaadjes fijn tussen 2 eetlepels.

  8. Maak het uienslaatje: snij 2 rode uien in heel fijne ringen. Rasp de schil van 1/2 citroen fijn (niet het wit) en pers de halve citroen uit. Snipper de verse koriander fijn. Meng alles.

  9. Maak de yoghurtdressing: snipper het teentje knoflook fijn en meng met de yoghurt en het sap van 1 citroen. Breng op smaak met peper en zout.

  10. Bereiding:
  11. Klop de eieren los met een vork. Meng er de gekookte linzen, de bloem, de fijngesnipperde platte peterselie en het fijngesnipperde pepertje onder. Kruid met het kerriepoeder en de kurkuma.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de fijngesnipperde rode ui glazig. Meng onder de linzenmengeling samen met de geroosterde koriander en komijn.

  13. Warm de spinazie op in de braadpan en giet in een vergiet. Druk er zo veel mogelijk vocht uit met een vork en meng onder de linzenmengeling.

  14. Kruid de bereiding met peper en zout. Rol er bolletjes van en druk plat tot hamburgers van 2 à 3 cm dikte.

  15. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de spinazie-linzenburgers ± 2 min. aan elke kant goudbruin.

  16. Afwerking:
  17. Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster. Vul met het uienslaatje en 2 kleine linzenburgers. Lepel er de yoghurtdressing over.

Tip

Serveer met een groene salade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de spinazie ontdooien.

  3. Kook de linzen beetgaar in lichtgezouten water gedurende ± 12 min. Giet af.

  4. Snipper de platte peterselie fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  6. Snipper 1 rode ui fijn.

  7. Rooster de komijnzaadjes en de korianderbolletjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Plet de zaadjes fijn tussen 2 eetlepels.

  8. Maak het uienslaatje: snij 2 rode uien in heel fijne ringen. Rasp de schil van 1/2 citroen fijn (niet het wit) en pers de halve citroen uit. Snipper de verse koriander fijn. Meng alles.

  9. Maak de yoghurtdressing: snipper het teentje knoflook fijn en meng met de yoghurt en het sap van 1 citroen. Breng op smaak met peper en zout.

  10. Bereiding:
  11. Klop de eieren los met een vork. Meng er de gekookte linzen, de bloem, de fijngesnipperde platte peterselie en het fijngesnipperde pepertje onder. Kruid met het kerriepoeder en de kurkuma.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de fijngesnipperde rode ui glazig. Meng onder de linzenmengeling samen met de geroosterde koriander en komijn.

  13. Warm de spinazie op in de braadpan en giet in een vergiet. Druk er zo veel mogelijk vocht uit met een vork en meng onder de linzenmengeling.

  14. Kruid de bereiding met peper en zout. Rol er bolletjes van en druk plat tot hamburgers van 2 à 3 cm dikte.

  15. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de spinazie-linzenburgers ± 2 min. aan elke kant goudbruin.

  16. Afwerking:
  17. Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster. Vul met het uienslaatje en 2 kleine linzenburgers. Lepel er de yoghurtdressing over.

Tip

Serveer met een groene salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 481 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 67.4 g
Eiwit 25.2 g

Bekijk het recept digitaal