- Bewaar

- Bewaar
Pita met tofoeballetjes en avocado-komkommerdressing
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine de Tout-Vent A.O.P. Côtes du Rhône
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Pers de limoen uit.
-
Hak de lente-uitjes en de hazelnoten grof.
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Maak de tofoeballetjes: mix de uitgelekte tofoe met de korianderblaadjes, de grof gehakte lente-ui en hazelnoten, de helft van het limoensap, de panko, de sojasaus, de sesamolie en de cayennepeper tot een gladde pasta. Kruid goed met zwarte peper en zout. Rol dan met de hand balletjes ter grootte van een walnoot. Druk ze een beetje platter.
-
Snij de ongeschilde halve komkommer middendoor, lepel er de pitjes uit en snij in blokjes van 1 cm.
-
Rasp de wortel en snipper de Romeinse slaharten fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de rijstolie in een pan en bak de tofoeballetjes aan beide kanten mooi goudbruin en gaar. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
-
Schil intussen de avocado en plet het vruchtvlees met de rest van het limoensap. Meng met de fijngesnipperde rode ui, de komkommerblokjes en de yoghurt. Kruid goed met zwarte peper en zout.
-
Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster, laat een beetje afkoelen en snij open. Vul met geraspte wortel, Romeinse sla, enkele tofoeballetjes en 1 eetl. avocadokomkommerdressing.
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine de Tout-Vent A.O.P. Côtes du Rhône
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Pers de limoen uit.
-
Hak de lente-uitjes en de hazelnoten grof.
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Maak de tofoeballetjes: mix de uitgelekte tofoe met de korianderblaadjes, de grof gehakte lente-ui en hazelnoten, de helft van het limoensap, de panko, de sojasaus, de sesamolie en de cayennepeper tot een gladde pasta. Kruid goed met zwarte peper en zout. Rol dan met de hand balletjes ter grootte van een walnoot. Druk ze een beetje platter.
-
Snij de ongeschilde halve komkommer middendoor, lepel er de pitjes uit en snij in blokjes van 1 cm.
-
Rasp de wortel en snipper de Romeinse slaharten fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de rijstolie in een pan en bak de tofoeballetjes aan beide kanten mooi goudbruin en gaar. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
-
Schil intussen de avocado en plet het vruchtvlees met de rest van het limoensap. Meng met de fijngesnipperde rode ui, de komkommerblokjes en de yoghurt. Kruid goed met zwarte peper en zout.
-
Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster, laat een beetje afkoelen en snij open. Vul met geraspte wortel, Romeinse sla, enkele tofoeballetjes en 1 eetl. avocadokomkommerdressing.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine de Tout-Vent A.O.P. Côtes du Rhône