Pita met tofoeballetjes en avocado-komkommerdressing
Pita met tofoeballetjes en avocado-komkommerdressing

Pita met tofoeballetjes en avocado-komkommerdressing

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 497 kcal
Vet 24.6 g
Koolhydraat 48.7 g
Eiwit 18.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Pers de limoen uit.

  4. Hak de lente-uitjes en de hazelnoten grof.

  5. Snipper de rode ui fijn.

  6. Maak de tofoeballetjes: mix de uitgelekte tofoe met de korianderblaadjes, de grof gehakte lente-ui en hazelnoten, de helft van het limoensap, de panko, de sojasaus, de sesamolie en de cayennepeper tot een gladde pasta. Kruid goed met zwarte peper en zout. Rol dan met de hand balletjes ter grootte van een walnoot. Druk ze een beetje platter.

  7. Snij de ongeschilde halve komkommer middendoor, lepel er de pitjes uit en snij in blokjes van 1 cm.

  8. Rasp de wortel en snipper de Romeinse slaharten fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de rijstolie in een pan en bak de tofoeballetjes aan beide kanten mooi goudbruin en gaar. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.

  11. Schil intussen de avocado en plet het vruchtvlees met de rest van het limoensap. Meng met de fijngesnipperde rode ui, de komkommerblokjes en de yoghurt. Kruid goed met zwarte peper en zout.

  12. Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster, laat een beetje afkoelen en snij open. Vul met geraspte wortel, Romeinse sla, enkele tofoeballetjes en 1 eetl. avocadokomkommerdressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Pers de limoen uit.

  4. Hak de lente-uitjes en de hazelnoten grof.

  5. Snipper de rode ui fijn.

  6. Maak de tofoeballetjes: mix de uitgelekte tofoe met de korianderblaadjes, de grof gehakte lente-ui en hazelnoten, de helft van het limoensap, de panko, de sojasaus, de sesamolie en de cayennepeper tot een gladde pasta. Kruid goed met zwarte peper en zout. Rol dan met de hand balletjes ter grootte van een walnoot. Druk ze een beetje platter.

  7. Snij de ongeschilde halve komkommer middendoor, lepel er de pitjes uit en snij in blokjes van 1 cm.

  8. Rasp de wortel en snipper de Romeinse slaharten fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de rijstolie in een pan en bak de tofoeballetjes aan beide kanten mooi goudbruin en gaar. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.

  11. Schil intussen de avocado en plet het vruchtvlees met de rest van het limoensap. Meng met de fijngesnipperde rode ui, de komkommerblokjes en de yoghurt. Kruid goed met zwarte peper en zout.

  12. Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster, laat een beetje afkoelen en snij open. Vul met geraspte wortel, Romeinse sla, enkele tofoeballetjes en 1 eetl. avocadokomkommerdressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 497 kcal
Vet 24.6 g
Koolhydraat 48.7 g
Eiwit 18.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine de Tout-Vent A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal