Pita met veggieschnitzel, puntpaprika en mango
Pita met veggieschnitzel, puntpaprika en mango

Pita met veggieschnitzel, puntpaprika en mango

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1803 kj
Energie 431 kcal
Vet 18.2 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 32.4 g
Suiker 14.8 g
Vezel 12.7 g
Eiwit 27.9 g
Zout 2.8 g
natrium 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de puntpaprika’s in de lengte in 2, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in dunne reepjes. Snij de champignons in 4 of 6.

  4. Snij de ijsbergsla in reepjes en snipper de rode uien fijn. Schil de mango en snij in blokjes.

  5. Bak de pitabroodjes in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking)

  6. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui 3 min. Voeg vervolgens de paprikareepjes en de champignons toe en bak 5 min.

  7. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de diepgevroren vegetarische schnitzels 5 min. aan elke kant op een zacht vuur. Snij ze in smalle repen.

  8. Snij de pitabroodjes open en verdeel er de helft van de sla en de mango over. Voeg de helft van de gestoofde groenten, de helft van de schnitzelreepjes en de rest van de sla en de mango toe. Eindig met de rest van de groenten en de schnitzels. Werk af met de zure room en de tabasco.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de puntpaprika’s in de lengte in 2, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in dunne reepjes. Snij de champignons in 4 of 6.

  4. Snij de ijsbergsla in reepjes en snipper de rode uien fijn. Schil de mango en snij in blokjes.

  5. Bak de pitabroodjes in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking)

  6. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui 3 min. Voeg vervolgens de paprikareepjes en de champignons toe en bak 5 min.

  7. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de diepgevroren vegetarische schnitzels 5 min. aan elke kant op een zacht vuur. Snij ze in smalle repen.

  8. Snij de pitabroodjes open en verdeel er de helft van de sla en de mango over. Voeg de helft van de gestoofde groenten, de helft van de schnitzelreepjes en de rest van de sla en de mango toe. Eindig met de rest van de groenten en de schnitzels. Werk af met de zure room en de tabasco.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1803 kj
Energie 431 kcal
Vet 18.2 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 32.4 g
Suiker 14.8 g
Vezel 12.7 g
Eiwit 27.9 g
Zout 2.8 g
natrium 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn By Barthès 'Prestige' A.O.P. Bandol Bier Jack’s Precious IPA Blond bier

Bekijk het recept digitaal