Pitavlees met wortelen en gember in sinaasappelsaus
Pitavlees met wortelen en gember in sinaasappelsaus

Pitavlees met wortelen en gember in sinaasappelsaus

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 510 kcal
Vet 31.9 g
Koolhydraat 15.9 g
Eiwit 36.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de wortelen grof.

  3. Schil de gember en rasp hem fijn (u hebt 1 eetl. nodig).

  4. Diepvriesvlees oppervlakkig laten ontdooien.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de wok en bak de pitareepjes gedurende 10 min. (geen vetstof toevoegen). Haal ze uit de wok.

  7. Doe 2 eetl. olijfolie in de wok en roerbak er de wortelen en de gember in gedurende 2 à 3 min.

  8. Voeg het sinaasappelsap toe en verkruimel het 1/2 blokje groentebouillon boven de wok. Laat gedurende 7 min. verder gaar worden.

  9. Meng het vlees onder de wortelbereiding. Indien de saus te vloeibaar is, bind met wat instantsausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Dien op met pasta of rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de wortelen grof.

  3. Schil de gember en rasp hem fijn (u hebt 1 eetl. nodig).

  4. Diepvriesvlees oppervlakkig laten ontdooien.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de wok en bak de pitareepjes gedurende 10 min. (geen vetstof toevoegen). Haal ze uit de wok.

  7. Doe 2 eetl. olijfolie in de wok en roerbak er de wortelen en de gember in gedurende 2 à 3 min.

  8. Voeg het sinaasappelsap toe en verkruimel het 1/2 blokje groentebouillon boven de wok. Laat gedurende 7 min. verder gaar worden.

  9. Meng het vlees onder de wortelbereiding. Indien de saus te vloeibaar is, bind met wat instantsausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Dien op met pasta of rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 510 kcal
Vet 31.9 g
Koolhydraat 15.9 g
Eiwit 36.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardys Semillon-Chardonnay Australië Wijn Duc de Lerme Merlot Vin de Pays d'Oc Wijn Fruitige en karaktervolle rode wijn uit Zuid-Frankrijk. Bezit een intense kleur en veel smaak: fruitig, kruidig en licht gecorseerd.

Bekijk het recept digitaal