Pittig kalkoenenstoofpotje met paprikatrio
Pittig kalkoenenstoofpotje met paprikatrio

Pittig kalkoenenstoofpotje met paprikatrio

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 364 kcal
Vet 15.1 g
Koolhydraat 10.3 g
Eiwit 46.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Snij de paprika's en het rode pepertje in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snipper het pepertje fijn en snij de paprika's in stukken.

  5. Snipper het knoflookteentje en de koriander fijn.

  6. Snij de uien in ringen.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het kalkoenenstoofvlees 5 min. goudbruin. Kruid goed met peper, zout en de cayennepeper. Zet opzij.

  9. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in een diepe pan en stoof de uiringen en het fijngesnipperde knoflook glazig.

  10. Voeg het fijngesnipperde pepertje en de champignons toe en bak ± 5 min.

  11. Voeg de stukjes paprika toe en laat 5 min. stoven.

  12. Overgiet met de tomatenstukjes en voeg het kalkoenenstoofvlees toe. Laat nog 30 min. stoven.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel het stoofpotje over de borden.

  15. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander en serveer met basmatirijst, couscous, voorgekookte tarwegraantjes of gekookte aardappelen.

Tip

Voor extra pit kan u een mespunt sambal oelek of wat tabasco toevoegen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Snij de paprika's en het rode pepertje in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snipper het pepertje fijn en snij de paprika's in stukken.

  5. Snipper het knoflookteentje en de koriander fijn.

  6. Snij de uien in ringen.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het kalkoenenstoofvlees 5 min. goudbruin. Kruid goed met peper, zout en de cayennepeper. Zet opzij.

  9. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in een diepe pan en stoof de uiringen en het fijngesnipperde knoflook glazig.

  10. Voeg het fijngesnipperde pepertje en de champignons toe en bak ± 5 min.

  11. Voeg de stukjes paprika toe en laat 5 min. stoven.

  12. Overgiet met de tomatenstukjes en voeg het kalkoenenstoofvlees toe. Laat nog 30 min. stoven.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel het stoofpotje over de borden.

  15. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander en serveer met basmatirijst, couscous, voorgekookte tarwegraantjes of gekookte aardappelen.

Tip

Voor extra pit kan u een mespunt sambal oelek of wat tabasco toevoegen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 364 kcal
Vet 15.1 g
Koolhydraat 10.3 g
Eiwit 46.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal