- Bewaar
- Bewaar
Pittig stoofpotje van kip met tomaat en champignons
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Chianti D.O.C.G. Villa Sopita Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Snij verse champignons in 4.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot. Kruid de kip met zwarte peper en zout en bak aan alle kanten goudbruin. Haal uit de kookpot.
-
Doe de spekblokjes in de kookpot en bak ze goudbruin en mooi krokant. Voeg de uien en het knoflook toe en roerbak enkele min.
-
Voeg de (diepgevroren) champignons toe en roerbak nog enkele min.
-
Doe de kip weer in de kookpot, samen met de gepelde tomaten, het laurierblaadje, de rode wijn en de kippenbouillon. Kruid met paprikapoeder en cayennepeper. Breng aan de kook en laat 45 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg op het einde van de kooktijd de zwarte olijven toe en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer met couscous of een stukje brood.
Win tijd en maak dit stoofpotje op voorhand, het is nog lekkerder de dag nadien!
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Chianti D.O.C.G. Villa Sopita Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Snij verse champignons in 4.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot. Kruid de kip met zwarte peper en zout en bak aan alle kanten goudbruin. Haal uit de kookpot.
-
Doe de spekblokjes in de kookpot en bak ze goudbruin en mooi krokant. Voeg de uien en het knoflook toe en roerbak enkele min.
-
Voeg de (diepgevroren) champignons toe en roerbak nog enkele min.
-
Doe de kip weer in de kookpot, samen met de gepelde tomaten, het laurierblaadje, de rode wijn en de kippenbouillon. Kruid met paprikapoeder en cayennepeper. Breng aan de kook en laat 45 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg op het einde van de kooktijd de zwarte olijven toe en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer met couscous of een stukje brood.
Win tijd en maak dit stoofpotje op voorhand, het is nog lekkerder de dag nadien!
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Chianti D.O.C.G. Villa Sopita Toscana - Italië