Pittig stoofpotje van kip met tomaat en champignons

Pittig stoofpotje van kip met tomaat en champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Vet 12.5 g
Koolhydraat 5.5 g
Eiwit 43.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  5. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  6. Snij verse champignons in 4.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot. Kruid de kip met zwarte peper en zout en bak aan alle kanten goudbruin. Haal uit de kookpot.

  9. Doe de spekblokjes in de kookpot en bak ze goudbruin en mooi krokant. Voeg de uien en het knoflook toe en roerbak enkele min.

  10. Voeg de (diepgevroren) champignons toe en roerbak nog enkele min.

  11. Doe de kip weer in de kookpot, samen met de gepelde tomaten, het laurierblaadje, de rode wijn en de kippenbouillon. Kruid met paprikapoeder en cayennepeper. Breng aan de kook en laat 45 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  12. Voeg op het einde van de kooktijd de zwarte olijven toe en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met couscous of een stukje brood.

Tip

Win tijd en maak dit stoofpotje op voorhand, het is nog lekkerder de dag nadien!

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  5. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  6. Snij verse champignons in 4.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot. Kruid de kip met zwarte peper en zout en bak aan alle kanten goudbruin. Haal uit de kookpot.

  9. Doe de spekblokjes in de kookpot en bak ze goudbruin en mooi krokant. Voeg de uien en het knoflook toe en roerbak enkele min.

  10. Voeg de (diepgevroren) champignons toe en roerbak nog enkele min.

  11. Doe de kip weer in de kookpot, samen met de gepelde tomaten, het laurierblaadje, de rode wijn en de kippenbouillon. Kruid met paprikapoeder en cayennepeper. Breng aan de kook en laat 45 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  12. Voeg op het einde van de kooktijd de zwarte olijven toe en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met couscous of een stukje brood.

Tip

Win tijd en maak dit stoofpotje op voorhand, het is nog lekkerder de dag nadien!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Vet 12.5 g
Koolhydraat 5.5 g
Eiwit 43.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Chianti D.O.C.G. Villa Sopita Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal