Pittige papillot met Alaska pollak en courgette
Pittige papillot met Alaska pollak en courgette

Pittige papillot met Alaska pollak en courgette

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 328 kcal
Vet 22.6 g
Koolhydraat 2.8 g
Eiwit 23.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de Alaska-pollakfilets volledig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snij de courgette in dobbelsteentjes.

  4. Snipper de sjalot en het basilicum fijn.

  5. Bereiding:
  6. Leg 4 grote vellen aluminiumfolie open en verdeel er de courgetteblokjes en fijngesnipperde sjalot over.

  7. Strijk de Alaska-pollakfilets in met tapenade en wikkel elk stuk vis in 2 sneetjes gerookt spek. Leg op de courgetteblokjes en verdeel er de witte wijn over. Kruid met peper en zout.

  8. Vouw de papillotten dicht en laat 30 min. bakken in een op 200 °C voorverwarmde oven of op een matig heet barbecuerooster.

  9. Maak de saus: verhit de olijfolie en balsamicoazijn in een steelpannetje. Voeg de kerstomaten toe en laat 15 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Doe de papillotten open en verdeel er de fijngesnipperde basilicumblaadjes over. Dien op met tagliatelle en lepel er de saus over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de Alaska-pollakfilets volledig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snij de courgette in dobbelsteentjes.

  4. Snipper de sjalot en het basilicum fijn.

  5. Bereiding:
  6. Leg 4 grote vellen aluminiumfolie open en verdeel er de courgetteblokjes en fijngesnipperde sjalot over.

  7. Strijk de Alaska-pollakfilets in met tapenade en wikkel elk stuk vis in 2 sneetjes gerookt spek. Leg op de courgetteblokjes en verdeel er de witte wijn over. Kruid met peper en zout.

  8. Vouw de papillotten dicht en laat 30 min. bakken in een op 200 °C voorverwarmde oven of op een matig heet barbecuerooster.

  9. Maak de saus: verhit de olijfolie en balsamicoazijn in een steelpannetje. Voeg de kerstomaten toe en laat 15 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Doe de papillotten open en verdeel er de fijngesnipperde basilicumblaadjes over. Dien op met tagliatelle en lepel er de saus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 328 kcal
Vet 22.6 g
Koolhydraat 2.8 g
Eiwit 23.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine Les Lauzes Chardonnay Vin de Pays d'Oc Wijn Lekkere droge witte wijn van de edele chardonnaydruif: fruitig, sappig en met een opvallende frisheid. Jong en koel drinken. Let ook op de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Wijn Chergui Rosé Domaine des Ouled Thaleb Marokko Wijn Levendige, wat nerveuze rosé met pittige kleur en een aangenaam fruitig boeket. Jong drinken.

Bekijk het recept digitaal