Pittige winterquiche met schorseneren en spruiten
Pittige winterquiche met schorseneren en spruiten

Pittige winterquiche met schorseneren en spruiten

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 669 kcal
Vet 43.5 g
Verzadigd vet 24.8 g
Koolhydraat 43.3 g
Suiker 6 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 21.3 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Doe de bloem samen met een snuifje zout in een grote mengkom en kneed er de boter onder.

  3. Voeg 4 à 5 eetl. lauw water toe en kneed tot een glad deeg.

  4. Dek af en laat ± 30 min. rusten.

  5. Laat intussen de schorseneren ontdooien.

  6. Snij het voetje van de spruiten en snij in 4.

  7. Snipper het bieslook en de pecannoten fijn.

  8. Snij de kaas in stukjes.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Kook de spruiten 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Rol intussen het deeg uit met een deegrol. Leg een vel bakpapier in een taartvorm en schik er het deeg op.

  13. Verdeel de schorseneren, de spruiten en de stukjes kaas over de deegbodem.

  14. Klop de eieren los met een vork en roer er de room onder. Meng er de noten en het bieslook onder en kruid met peper.

  15. Giet de eiermengeling over de groenten en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Klaar om op te warmen Deze quiche is lekker koud, warm of lauw. Wil je hem opnieuw opwarmen? Zet hem dan ± 10 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Doe de bloem samen met een snuifje zout in een grote mengkom en kneed er de boter onder.

  3. Voeg 4 à 5 eetl. lauw water toe en kneed tot een glad deeg.

  4. Dek af en laat ± 30 min. rusten.

  5. Laat intussen de schorseneren ontdooien.

  6. Snij het voetje van de spruiten en snij in 4.

  7. Snipper het bieslook en de pecannoten fijn.

  8. Snij de kaas in stukjes.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Kook de spruiten 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Rol intussen het deeg uit met een deegrol. Leg een vel bakpapier in een taartvorm en schik er het deeg op.

  13. Verdeel de schorseneren, de spruiten en de stukjes kaas over de deegbodem.

  14. Klop de eieren los met een vork en roer er de room onder. Meng er de noten en het bieslook onder en kruid met peper.

  15. Giet de eiermengeling over de groenten en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Klaar om op te warmen Deze quiche is lekker koud, warm of lauw. Wil je hem opnieuw opwarmen? Zet hem dan ± 10 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 669 kcal
Vet 43.5 g
Verzadigd vet 24.8 g
Koolhydraat 43.3 g
Suiker 6 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 21.3 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Orval Trappistenbier met een zachte volle smaak met hopbittere toetsen en een klein zuurtje. Lange en droge afdronk. Wijn Domaine Boyar Chardonnay-Sauvignon Blanc - Bulgarije Droge witte wijn met een intens floraal boeket en aroma's van wit fruit. Veel rijp fruit en toetsen van vanille en kruiden in de mond.

Bekijk het recept digitaal