Pittige wok van eendenfilet met noedels en Romeinse slaharten
Pittige wok van eendenfilet met noedels en Romeinse slaharten

Pittige wok van eendenfilet met noedels en Romeinse slaharten

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kcal
Vet 13.9 g
Koolhydraat 54.1 g
Eiwit 45 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het vet van de eendenborstfilets. Snij de filets in reepjes van ± 1 cm dik.

  3. Schil en rasp de gember fijn. Plet het knoflook.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  5. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Roer er de reepjes eendenfilet goed onder. Laat minstens 1 u. en bij voorkeur 1 nacht afgedekt marineren in de koelkast.

  6. Op het moment zelf (15 min.)
  7. Snij de Romeinse slaharten in reepjes van 1 cm dik.

  8. Snij de champignons in 4 en de wortelen in staafjes van 4 cm lang en 1/2 cm dik.

  9. Snipper de lente-uitjes en hak de koriander fijn.

  10. Bereiding:
  11. Haal de reepjes eendenfilet uit de marinade en dep goed droog. Zet de marinade opzij.

  12. Verhit 2 eetl. rijstolie in een grote pan of wok en bak het vlees in 2 porties gaar en goudbruin.

  13. Haal het vlees uit de pan. Verhit 1 eetl. rijstolie in dezelfde pan en bak de wortelstaafjes, de slareepjes en de champignons 3 à 4 min. op een hoog vuur.

  14. Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

  15. Voeg de marinade toe aan de groenten en laat nog 2 min. verder opwarmen op een hoog vuur. Voeg ook de reepjes eendenfilet en de noedels toe en meng goed door elkaar. Kruid naar smaak met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Werk af met een beetje fijngesnipperde lente-ui en de koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het vet van de eendenborstfilets. Snij de filets in reepjes van ± 1 cm dik.

  3. Schil en rasp de gember fijn. Plet het knoflook.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  5. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Roer er de reepjes eendenfilet goed onder. Laat minstens 1 u. en bij voorkeur 1 nacht afgedekt marineren in de koelkast.

  6. Op het moment zelf (15 min.)
  7. Snij de Romeinse slaharten in reepjes van 1 cm dik.

  8. Snij de champignons in 4 en de wortelen in staafjes van 4 cm lang en 1/2 cm dik.

  9. Snipper de lente-uitjes en hak de koriander fijn.

  10. Bereiding:
  11. Haal de reepjes eendenfilet uit de marinade en dep goed droog. Zet de marinade opzij.

  12. Verhit 2 eetl. rijstolie in een grote pan of wok en bak het vlees in 2 porties gaar en goudbruin.

  13. Haal het vlees uit de pan. Verhit 1 eetl. rijstolie in dezelfde pan en bak de wortelstaafjes, de slareepjes en de champignons 3 à 4 min. op een hoog vuur.

  14. Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

  15. Voeg de marinade toe aan de groenten en laat nog 2 min. verder opwarmen op een hoog vuur. Voeg ook de reepjes eendenfilet en de noedels toe en meng goed door elkaar. Kruid naar smaak met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Werk af met een beetje fijngesnipperde lente-ui en de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kcal
Vet 13.9 g
Koolhydraat 54.1 g
Eiwit 45 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier * Hoegaarden Rosée Wijn * Viña Sol Tempranillo - Torres - D.O. Catalunya - Spanje

Bekijk het recept digitaal