- Bewaar

- Bewaar
Pittige wok van eendenfilet met noedels en Romeinse slaharten
Onze drankensuggesties
Bier * Hoegaarden Rosée Wijn * Viña Sol Tempranillo - Torres - D.O. Catalunya - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het vet van de eendenborstfilets. Snij de filets in reepjes van ± 1 cm dik.
-
Schil en rasp de gember fijn. Plet het knoflook.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
-
Meng alle ingrediënten voor de marinade. Roer er de reepjes eendenfilet goed onder. Laat minstens 1 u. en bij voorkeur 1 nacht afgedekt marineren in de koelkast.
-
Op het moment zelf (15 min.)
-
Snij de Romeinse slaharten in reepjes van 1 cm dik.
-
Snij de champignons in 4 en de wortelen in staafjes van 4 cm lang en 1/2 cm dik.
-
Snipper de lente-uitjes en hak de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Haal de reepjes eendenfilet uit de marinade en dep goed droog. Zet de marinade opzij.
-
Verhit 2 eetl. rijstolie in een grote pan of wok en bak het vlees in 2 porties gaar en goudbruin.
-
Haal het vlees uit de pan. Verhit 1 eetl. rijstolie in dezelfde pan en bak de wortelstaafjes, de slareepjes en de champignons 3 à 4 min. op een hoog vuur.
-
Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
-
Voeg de marinade toe aan de groenten en laat nog 2 min. verder opwarmen op een hoog vuur. Voeg ook de reepjes eendenfilet en de noedels toe en meng goed door elkaar. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Werk af met een beetje fijngesnipperde lente-ui en de koriander.
Onze drankensuggesties
Bier * Hoegaarden Rosée Wijn * Viña Sol Tempranillo - Torres - D.O. Catalunya - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het vet van de eendenborstfilets. Snij de filets in reepjes van ± 1 cm dik.
-
Schil en rasp de gember fijn. Plet het knoflook.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
-
Meng alle ingrediënten voor de marinade. Roer er de reepjes eendenfilet goed onder. Laat minstens 1 u. en bij voorkeur 1 nacht afgedekt marineren in de koelkast.
-
Op het moment zelf (15 min.)
-
Snij de Romeinse slaharten in reepjes van 1 cm dik.
-
Snij de champignons in 4 en de wortelen in staafjes van 4 cm lang en 1/2 cm dik.
-
Snipper de lente-uitjes en hak de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Haal de reepjes eendenfilet uit de marinade en dep goed droog. Zet de marinade opzij.
-
Verhit 2 eetl. rijstolie in een grote pan of wok en bak het vlees in 2 porties gaar en goudbruin.
-
Haal het vlees uit de pan. Verhit 1 eetl. rijstolie in dezelfde pan en bak de wortelstaafjes, de slareepjes en de champignons 3 à 4 min. op een hoog vuur.
-
Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
-
Voeg de marinade toe aan de groenten en laat nog 2 min. verder opwarmen op een hoog vuur. Voeg ook de reepjes eendenfilet en de noedels toe en meng goed door elkaar. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Werk af met een beetje fijngesnipperde lente-ui en de koriander.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier * Hoegaarden Rosée Wijn * Viña Sol Tempranillo - Torres - D.O. Catalunya - Spanje