Pizza 3 kazen met spiegelei
Pizza 3 kazen met spiegelei

Pizza 3 kazen met spiegelei

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 817 kcal
Energie 3418 kj
Vet 51.9 g
Verzadigd vet 31 g
Koolhydraat 40.6 g
Suiker 2.3 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 45.9 g
Zout 4.2 g
natrium 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 10 min. + 15 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Laat de mozzarella uitlekken en snij in kleine stukjes. Verkruimel de feta.

  4. Meng de 3 kazen, de eieren en een scheutje melk in een kom tot een gladde massa.

  5. Rol beide rollen pizzadeeg met bakpapier uit op een rooster. Vouw 2 cm van de buitenkant naar binnen om een rand te vormen. Verdeel het kaasmengsel over het deeg en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Haal uit de oven en verdeel voorzichtig 2 eidooiers over elke pizza. Bestrooi met wat cayennepeper en voeg op elke pizza de boter toe. Zet nog ± 5 min. in de hete oven (de eidooiers moeten nog lopend zijn).

Tip
Nog eiwitten over?

Vries ze in en gebruik ze om meringue of kokosrotsjes te maken.

Hoe maak je kokosrotsjes?

Klop 4 eiwitten goed stijf samen met 200 g suiker en 1 snuifje zout. Roer er 120 g bloem en 100 g vloeibare honing onder. Meng er 400 g kokospoeder onder. Verdeel het beslag in hoopjes op een bakplaat met bakpapier (doe dat met een eetlepel). Zet ± 15 min. in een voorverwarmde oven op 175 °C.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 10 min. + 15 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Laat de mozzarella uitlekken en snij in kleine stukjes. Verkruimel de feta.

  4. Meng de 3 kazen, de eieren en een scheutje melk in een kom tot een gladde massa.

  5. Rol beide rollen pizzadeeg met bakpapier uit op een rooster. Vouw 2 cm van de buitenkant naar binnen om een rand te vormen. Verdeel het kaasmengsel over het deeg en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Haal uit de oven en verdeel voorzichtig 2 eidooiers over elke pizza. Bestrooi met wat cayennepeper en voeg op elke pizza de boter toe. Zet nog ± 5 min. in de hete oven (de eidooiers moeten nog lopend zijn).

Tip
Nog eiwitten over?

Vries ze in en gebruik ze om meringue of kokosrotsjes te maken.

Hoe maak je kokosrotsjes?

Klop 4 eiwitten goed stijf samen met 200 g suiker en 1 snuifje zout. Roer er 120 g bloem en 100 g vloeibare honing onder. Meng er 400 g kokospoeder onder. Verdeel het beslag in hoopjes op een bakplaat met bakpapier (doe dat met een eetlepel). Zet ± 15 min. in een voorverwarmde oven op 175 °C.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 817 kcal
Energie 3418 kj
Vet 51.9 g
Verzadigd vet 31 g
Koolhydraat 40.6 g
Suiker 2.3 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 45.9 g
Zout 4.2 g
natrium 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Alma Cersius Gardian ‘Grande Réserve’ Cabernet-Merlot I.G.P. Coteaux de Béziers Bier Red by Petrus Fruitbier

Bekijk het recept digitaal