- Bewaar

- Bewaar
Pizza voor kids
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + 1 u. rust)
-
Giet 1 dl lauw water in een kom.
-
Verkruimel er de verse gist boven en voeg de suiker toe. Meng tot de gist is opgelost en laat 10 min. rusten.
-
Neem een grote mengkom en doe er de bloem, de opgeloste gist, de olijfolie en het zout in. Kneed alles minstens 5 min. Als je aan het deeg trekt, mag het niet uit elkaar vallen.
-
Rol het deeg tot een bol en leg het in de mengkom.
-
Bedek het deeg met een propere keukenhanddoek en laat minstens 1 u. rusten op kamertemperatuur. Je kan dit pizzadeeg ook al de dag vooraf klaarmaken. Laat het dan gewoon de hele nacht in de koelkast liggen.
-
Bereiding:
-
Als je deeg klaar is met rusten, strooi dan een beetje bloem op het aanrecht en leg je deeg erop.
-
Rol het deeg met een deegrol tot een plak van maximum 1 cm dik. Hoe dunner het deeg, hoe krokanter de pizza.
-
Leg je pizzabodem op een bakplaat bedekt met bakpapier.
-
Vraag aan je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 220 °C.
-
Snij de bol mozzarella in schijfjes en de sneetjes pancetta in stukjes. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Snij de kerstomaten in 2, maar pas op voor je vingers.
-
Besmeer het deeg met de passata. Leg er de mozzarella, de pancetta, de zwarte olijven en de kerstomaten op.
-
Vraag aan je hulpkok om de pizza 16 à 18 minuten te bakken in de voorverwarmde oven. Hij/zij mag de pizza uit de oven halen, bestrooien met het basilicum en in stukken snijden.
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + 1 u. rust)
-
Giet 1 dl lauw water in een kom.
-
Verkruimel er de verse gist boven en voeg de suiker toe. Meng tot de gist is opgelost en laat 10 min. rusten.
-
Neem een grote mengkom en doe er de bloem, de opgeloste gist, de olijfolie en het zout in. Kneed alles minstens 5 min. Als je aan het deeg trekt, mag het niet uit elkaar vallen.
-
Rol het deeg tot een bol en leg het in de mengkom.
-
Bedek het deeg met een propere keukenhanddoek en laat minstens 1 u. rusten op kamertemperatuur. Je kan dit pizzadeeg ook al de dag vooraf klaarmaken. Laat het dan gewoon de hele nacht in de koelkast liggen.
-
Bereiding:
-
Als je deeg klaar is met rusten, strooi dan een beetje bloem op het aanrecht en leg je deeg erop.
-
Rol het deeg met een deegrol tot een plak van maximum 1 cm dik. Hoe dunner het deeg, hoe krokanter de pizza.
-
Leg je pizzabodem op een bakplaat bedekt met bakpapier.
-
Vraag aan je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 220 °C.
-
Snij de bol mozzarella in schijfjes en de sneetjes pancetta in stukjes. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Snij de kerstomaten in 2, maar pas op voor je vingers.
-
Besmeer het deeg met de passata. Leg er de mozzarella, de pancetta, de zwarte olijven en de kerstomaten op.
-
Vraag aan je hulpkok om de pizza 16 à 18 minuten te bakken in de voorverwarmde oven. Hij/zij mag de pizza uit de oven halen, bestrooien met het basilicum en in stukken snijden.