Pizza voor kids
Pizza voor kids

Pizza voor kids

Hoofdgerecht
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + 1 u. rust)

  3. Giet 1 dl lauw water in een kom.

  4. Verkruimel er de verse gist boven en voeg de suiker toe. Meng tot de gist is opgelost en laat 10 min. rusten.

  5. Neem een grote mengkom en doe er de bloem, de opgeloste gist, de olijfolie en het zout in. Kneed alles minstens 5 min. Als je aan het deeg trekt, mag het niet uit elkaar vallen.

  6. Rol het deeg tot een bol en leg het in de mengkom.

  7. Bedek het deeg met een propere keukenhanddoek en laat minstens 1 u. rusten op kamertemperatuur. Je kan dit pizzadeeg ook al de dag vooraf klaarmaken. Laat het dan gewoon de hele nacht in de koelkast liggen.

  8. Bereiding:
  9. Als je deeg klaar is met rusten, strooi dan een beetje bloem op het aanrecht en leg je deeg erop.

  10. Rol het deeg met een deegrol tot een plak van maximum 1 cm dik. Hoe dunner het deeg, hoe krokanter de pizza.

  11. Leg je pizzabodem op een bakplaat bedekt met bakpapier.

  12. Vraag aan je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 220 °C.

  13. Snij de bol mozzarella in schijfjes en de sneetjes pancetta in stukjes. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Snij de kerstomaten in 2, maar pas op voor je vingers.

  14. Besmeer het deeg met de passata. Leg er de mozzarella, de pancetta, de zwarte olijven en de kerstomaten op.

  15. Vraag aan je hulpkok om de pizza 16 à 18 minuten te bakken in de voorverwarmde oven. Hij/zij mag de pizza uit de oven halen, bestrooien met het basilicum en in stukken snijden.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + 1 u. rust)

  3. Giet 1 dl lauw water in een kom.

  4. Verkruimel er de verse gist boven en voeg de suiker toe. Meng tot de gist is opgelost en laat 10 min. rusten.

  5. Neem een grote mengkom en doe er de bloem, de opgeloste gist, de olijfolie en het zout in. Kneed alles minstens 5 min. Als je aan het deeg trekt, mag het niet uit elkaar vallen.

  6. Rol het deeg tot een bol en leg het in de mengkom.

  7. Bedek het deeg met een propere keukenhanddoek en laat minstens 1 u. rusten op kamertemperatuur. Je kan dit pizzadeeg ook al de dag vooraf klaarmaken. Laat het dan gewoon de hele nacht in de koelkast liggen.

  8. Bereiding:
  9. Als je deeg klaar is met rusten, strooi dan een beetje bloem op het aanrecht en leg je deeg erop.

  10. Rol het deeg met een deegrol tot een plak van maximum 1 cm dik. Hoe dunner het deeg, hoe krokanter de pizza.

  11. Leg je pizzabodem op een bakplaat bedekt met bakpapier.

  12. Vraag aan je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 220 °C.

  13. Snij de bol mozzarella in schijfjes en de sneetjes pancetta in stukjes. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Snij de kerstomaten in 2, maar pas op voor je vingers.

  14. Besmeer het deeg met de passata. Leg er de mozzarella, de pancetta, de zwarte olijven en de kerstomaten op.

  15. Vraag aan je hulpkok om de pizza 16 à 18 minuten te bakken in de voorverwarmde oven. Hij/zij mag de pizza uit de oven halen, bestrooien met het basilicum en in stukken snijden.

Bekijk het recept digitaal