Plaattaart met pancetta en asperges
Plaattaart met pancetta en asperges

Plaattaart met pancetta en asperges

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 588 kcal
Vet 40.2 g
Verzadigd vet 17.6 g
Koolhydraat 33.4 g
Suiker 3.5 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 21.8 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het bladerdeeg 10 min. ontdooien.

  3. Snipper het bieslook fijn.

  4. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Kook de witte asperges 5 à 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  8. Rol intussen het bladerdeeg lichtjes uit. Leg het op een bakplaat met bakpapier (laat de vellen licht overlappen) en druk aan. Plooi de randen naar boven en knijp de hoekjes samen. Prik er enkele keren in met een vork.

  9. Zet 10 min. in de oven.

  10. Haal het bladerdeeg uit de oven en besmeer met de ricotta tot aan de rechtopstaande rand. Kruid met peper en zout.

  11. Verdeel er de pancetta, de groene-aspergepunten en de witte asperges over.

  12. Breek de eieren over de plaattaart. Kruid met peper en zout.

  13. Bestrijk de randen met de olijfolie en zet ± 20 min. in de oven.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met het bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het bladerdeeg 10 min. ontdooien.

  3. Snipper het bieslook fijn.

  4. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Kook de witte asperges 5 à 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  8. Rol intussen het bladerdeeg lichtjes uit. Leg het op een bakplaat met bakpapier (laat de vellen licht overlappen) en druk aan. Plooi de randen naar boven en knijp de hoekjes samen. Prik er enkele keren in met een vork.

  9. Zet 10 min. in de oven.

  10. Haal het bladerdeeg uit de oven en besmeer met de ricotta tot aan de rechtopstaande rand. Kruid met peper en zout.

  11. Verdeel er de pancetta, de groene-aspergepunten en de witte asperges over.

  12. Breek de eieren over de plaattaart. Kruid met peper en zout.

  13. Bestrijk de randen met de olijfolie en zet ± 20 min. in de oven.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met het bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 588 kcal
Vet 40.2 g
Verzadigd vet 17.6 g
Koolhydraat 33.4 g
Suiker 3.5 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 21.8 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn EviDanse Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal