- Bewaar

- Bewaar
Pladijs met krieltjes en tapastomaten uit de oven
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Waratah Chardonnay Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Verdeel de tapastomaten in trosjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak grof.
-
Hak de rucola grof.
-
Snij de citroen in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 12 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat lichtjes afkoelen. Snij daarna in de lengte in 2. Meng met 1 eetl. olijfolie, het knoflook en de rozemarijn. Kruid met zwarte peper en grof zeezout.
-
Bestrijk een grote ovenschaal met 1 eetl. olijfolie. Schik er de pladijsfilets in en kruid met zwarte peper en grof zeezout. Verdeel er de schijfjes citroen over en leg er de krieltjes rond. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Doe de tapastomaten in een kleine ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met de Provençaalse kruiden, zwarte peper en grof zeezout. Zet ± 10 min. in de oven.
-
Meng intussen 1 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn. Meng onder de rucola en kruid met zwarte peper en grof zeezout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rucola over de borden, schik er wat tapastomaten op en serveer met de pladijs en de krieltjes.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Kook 50 g geschilde krielaardappelen 20 min. in een bodempje water. 2 Voeg de laatste 5 min. 100 g tapastomaten in stukjes en 30 g pladijs toe. 3 Voeg 10 g rucola toe, meng met 1 koffiel. plantaardige olie en mix fijn.
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Waratah Chardonnay Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Verdeel de tapastomaten in trosjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak grof.
-
Hak de rucola grof.
-
Snij de citroen in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 12 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat lichtjes afkoelen. Snij daarna in de lengte in 2. Meng met 1 eetl. olijfolie, het knoflook en de rozemarijn. Kruid met zwarte peper en grof zeezout.
-
Bestrijk een grote ovenschaal met 1 eetl. olijfolie. Schik er de pladijsfilets in en kruid met zwarte peper en grof zeezout. Verdeel er de schijfjes citroen over en leg er de krieltjes rond. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Doe de tapastomaten in een kleine ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met de Provençaalse kruiden, zwarte peper en grof zeezout. Zet ± 10 min. in de oven.
-
Meng intussen 1 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn. Meng onder de rucola en kruid met zwarte peper en grof zeezout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rucola over de borden, schik er wat tapastomaten op en serveer met de pladijs en de krieltjes.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Kook 50 g geschilde krielaardappelen 20 min. in een bodempje water. 2 Voeg de laatste 5 min. 100 g tapastomaten in stukjes en 30 g pladijs toe. 3 Voeg 10 g rucola toe, meng met 1 koffiel. plantaardige olie en mix fijn.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Waratah Chardonnay Australië