Pladijs met mosterdsaus en veldslapuree
Pladijs met mosterdsaus en veldslapuree

Pladijs met mosterdsaus en veldslapuree

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 537 kcal
Energie 2247 kj
Vet 24.1 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 39.1 g
Suiker 5.2 g
Vezel 7 g
Eiwit 37.2 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Laat de pladijsfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  4. Snij intussen de kerstomaten in 2 en breng op smaak met de olijfolie, appelazijn, peper en zout. Snipper het bieslook fijn.

  5. Smelt de boter in een pan en bak de pladijsfilets 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  6. Giet de lichte room in de pan en meng er de mosterd, de mosselen en het bieslook onder. Kruid met peper en zout en laat licht inkoken.

  7. Giet de aardappelen af en prak tot puree. Meng er de veldsla en de zure room onder. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de puree over de borden en schik er een pladijsfilet op. Lepel er de saus over en serveer met de kerstomaten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Laat de pladijsfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  4. Snij intussen de kerstomaten in 2 en breng op smaak met de olijfolie, appelazijn, peper en zout. Snipper het bieslook fijn.

  5. Smelt de boter in een pan en bak de pladijsfilets 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  6. Giet de lichte room in de pan en meng er de mosterd, de mosselen en het bieslook onder. Kruid met peper en zout en laat licht inkoken.

  7. Giet de aardappelen af en prak tot puree. Meng er de veldsla en de zure room onder. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de puree over de borden en schik er een pladijsfilet op. Lepel er de saus over en serveer met de kerstomaten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 537 kcal
Energie 2247 kj
Vet 24.1 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 39.1 g
Suiker 5.2 g
Vezel 7 g
Eiwit 37.2 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Crémant de Bourgogne A.O.P. ‘Grande Cuvée’ brut Veuve Ambal Bier LeFort Tripel Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal