- Bewaar

- Bewaar
Pladijs met mosterdsaus en veldslapuree
Onze drankensuggesties
Wijn Crémant de Bourgogne A.O.P. ‘Grande Cuvée’ brut Veuve Ambal Bier LeFort Tripel Sterk blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Laat de pladijsfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Snij intussen de kerstomaten in 2 en breng op smaak met de olijfolie, appelazijn, peper en zout. Snipper het bieslook fijn.
-
Smelt de boter in een pan en bak de pladijsfilets 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.
-
Giet de lichte room in de pan en meng er de mosterd, de mosselen en het bieslook onder. Kruid met peper en zout en laat licht inkoken.
-
Giet de aardappelen af en prak tot puree. Meng er de veldsla en de zure room onder. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de puree over de borden en schik er een pladijsfilet op. Lepel er de saus over en serveer met de kerstomaten.
Onze drankensuggesties
Wijn Crémant de Bourgogne A.O.P. ‘Grande Cuvée’ brut Veuve Ambal Bier LeFort Tripel Sterk blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Laat de pladijsfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Snij intussen de kerstomaten in 2 en breng op smaak met de olijfolie, appelazijn, peper en zout. Snipper het bieslook fijn.
-
Smelt de boter in een pan en bak de pladijsfilets 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.
-
Giet de lichte room in de pan en meng er de mosterd, de mosselen en het bieslook onder. Kruid met peper en zout en laat licht inkoken.
-
Giet de aardappelen af en prak tot puree. Meng er de veldsla en de zure room onder. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de puree over de borden en schik er een pladijsfilet op. Lepel er de saus over en serveer met de kerstomaten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Crémant de Bourgogne A.O.P. ‘Grande Cuvée’ brut Veuve Ambal Bier LeFort Tripel Sterk blond bier