- Bewaar

- Bewaar
Pokébowl met geroosterde zalm, avocado en groenten
Onze drankensuggesties
Bier La Chouffe Sterk blond bier Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Dep droog.
-
Schil intussen de halve komkommer en snij in 2. Verwijder de zaadjes met een koffielepel. Maak linten met een dunschiller en rol op.
-
Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
-
Snij de radijzen in fijne schijfjes. Schil de zoete aardappelen en snij in schijfjes van 1 cm dik.
-
Snij de rode ui in fijne reepjes.
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Voeg de rode ui, de kikkererwten en de champignons toe aan de zoete aardappel. Hou daarbij elke groente apart. Besprenkel opnieuw met 1 eetl. olijfolie.
-
Leg de vis op een andere bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet beide bakplaten 15 à 20 min. in de hete oven.
-
Kook intussen de rijstmix gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Kook de broccoli en de eieren 8 min. onafgedekt in een andere kookpot. Giet beide kookpotten af. Pel de eieren en snij in 2.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in halvemaantjes.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rijstmix over grote kommen. Schik er de rauwe en gebakken groenten per kleur boven op. Lepel er wat hummus over. Scheur de zalm in stukjes en voeg toe. Schik een half ei in het midden van elke kom. Bestrooi met het sesamzaad.
Een pokébowl is een typisch Hawaïaans gerecht waarbij rauwe vis en groenten in kommetjes gepresenteerd worden. Het is een ideale en mooie manier om restjes te verwerken. Verdeel rijst, quinoa, pasta of noedels over kommen en schik er restjes groenten per kleur boven op. Voeg daarna stukjes vlees, vis of vleesvervanger toe van de dag voordien. Werk af met een lekkere dressing, tapenade of hummus.
Onze drankensuggesties
Bier La Chouffe Sterk blond bier Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Dep droog.
-
Schil intussen de halve komkommer en snij in 2. Verwijder de zaadjes met een koffielepel. Maak linten met een dunschiller en rol op.
-
Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
-
Snij de radijzen in fijne schijfjes. Schil de zoete aardappelen en snij in schijfjes van 1 cm dik.
-
Snij de rode ui in fijne reepjes.
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Voeg de rode ui, de kikkererwten en de champignons toe aan de zoete aardappel. Hou daarbij elke groente apart. Besprenkel opnieuw met 1 eetl. olijfolie.
-
Leg de vis op een andere bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet beide bakplaten 15 à 20 min. in de hete oven.
-
Kook intussen de rijstmix gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Kook de broccoli en de eieren 8 min. onafgedekt in een andere kookpot. Giet beide kookpotten af. Pel de eieren en snij in 2.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in halvemaantjes.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rijstmix over grote kommen. Schik er de rauwe en gebakken groenten per kleur boven op. Lepel er wat hummus over. Scheur de zalm in stukjes en voeg toe. Schik een half ei in het midden van elke kom. Bestrooi met het sesamzaad.
Een pokébowl is een typisch Hawaïaans gerecht waarbij rauwe vis en groenten in kommetjes gepresenteerd worden. Het is een ideale en mooie manier om restjes te verwerken. Verdeel rijst, quinoa, pasta of noedels over kommen en schik er restjes groenten per kleur boven op. Voeg daarna stukjes vlees, vis of vleesvervanger toe van de dag voordien. Werk af met een lekkere dressing, tapenade of hummus.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier La Chouffe Sterk blond bier Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland