Pompoen-chocoladecake
Pompoen-chocoladecake

Pompoen-chocoladecake

Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 176 kcal
Vet 10 g
Verzadigd vet 5.7 g
Koolhydraat 16.3 g
Suiker 9 g
Vezel 1 g
Eiwit 4.6 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Schil de pompoen, verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes van 2 cm.

  4. Kook de pompoenblokjes 15 min. in lichtgezouten kokend water. Giet af, pureer en laat afkoelen.

  5. Verwarm de oven voor op 200°C.

  6. Bereiding:
  7. Laat de chocolade samen met de boter au bain marie smelten in een steelpannetje/ Laat lichtjes afkoelen.

  8. Doe ondertussen de pompoenpuree in een mengkom en voeg de Griekse yoghurt, 1 ei, de honing en het kaneel toe. Mix tot een gladde massa.

  9. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de mengkom en voeg ook het vanille-extract toe. Meng goed.

  10. Klop de appelcompote samen met 3 eieren tot een dik mengsel en voeg de gesmolten chocolade toe.

  11. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Giet er de helft van het chocolademengsel in. Voeg vervolgens het pompoenbeslag toe eindig met de rest van het chocolademengsel.

  12. Plaats de cake ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Om te controleren of de cake gaar is, prikt u erin met een mes : het mes moet er droog uitkomen.

  13. Haal de cake uit het bakblik en laat afkoelen op een rooster.

  14. Afwerking:
  15. Snij de cake in sneetjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Schil de pompoen, verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes van 2 cm.

  4. Kook de pompoenblokjes 15 min. in lichtgezouten kokend water. Giet af, pureer en laat afkoelen.

  5. Verwarm de oven voor op 200°C.

  6. Bereiding:
  7. Laat de chocolade samen met de boter au bain marie smelten in een steelpannetje/ Laat lichtjes afkoelen.

  8. Doe ondertussen de pompoenpuree in een mengkom en voeg de Griekse yoghurt, 1 ei, de honing en het kaneel toe. Mix tot een gladde massa.

  9. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de mengkom en voeg ook het vanille-extract toe. Meng goed.

  10. Klop de appelcompote samen met 3 eieren tot een dik mengsel en voeg de gesmolten chocolade toe.

  11. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Giet er de helft van het chocolademengsel in. Voeg vervolgens het pompoenbeslag toe eindig met de rest van het chocolademengsel.

  12. Plaats de cake ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Om te controleren of de cake gaar is, prikt u erin met een mes : het mes moet er droog uitkomen.

  13. Haal de cake uit het bakblik en laat afkoelen op een rooster.

  14. Afwerking:
  15. Snij de cake in sneetjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 176 kcal
Vet 10 g
Verzadigd vet 5.7 g
Koolhydraat 16.3 g
Suiker 9 g
Vezel 1 g
Eiwit 4.6 g
Zout 0.6 g

Bekijk het recept digitaal