- Bewaar

- Bewaar
Pompoen-chocoladecake
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Schil de pompoen, verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes van 2 cm.
-
Kook de pompoenblokjes 15 min. in lichtgezouten kokend water. Giet af, pureer en laat afkoelen.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Bereiding:
-
Laat de chocolade samen met de boter au bain marie smelten in een steelpannetje/ Laat lichtjes afkoelen.
-
Doe ondertussen de pompoenpuree in een mengkom en voeg de Griekse yoghurt, 1 ei, de honing en het kaneel toe. Mix tot een gladde massa.
-
Zeef de bloem en het bakpoeder boven de mengkom en voeg ook het vanille-extract toe. Meng goed.
-
Klop de appelcompote samen met 3 eieren tot een dik mengsel en voeg de gesmolten chocolade toe.
-
Bekleed een cakevorm met bakpapier. Giet er de helft van het chocolademengsel in. Voeg vervolgens het pompoenbeslag toe eindig met de rest van het chocolademengsel.
-
Plaats de cake ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Om te controleren of de cake gaar is, prikt u erin met een mes : het mes moet er droog uitkomen.
-
Haal de cake uit het bakblik en laat afkoelen op een rooster.
-
Afwerking:
-
Snij de cake in sneetjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Schil de pompoen, verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes van 2 cm.
-
Kook de pompoenblokjes 15 min. in lichtgezouten kokend water. Giet af, pureer en laat afkoelen.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Bereiding:
-
Laat de chocolade samen met de boter au bain marie smelten in een steelpannetje/ Laat lichtjes afkoelen.
-
Doe ondertussen de pompoenpuree in een mengkom en voeg de Griekse yoghurt, 1 ei, de honing en het kaneel toe. Mix tot een gladde massa.
-
Zeef de bloem en het bakpoeder boven de mengkom en voeg ook het vanille-extract toe. Meng goed.
-
Klop de appelcompote samen met 3 eieren tot een dik mengsel en voeg de gesmolten chocolade toe.
-
Bekleed een cakevorm met bakpapier. Giet er de helft van het chocolademengsel in. Voeg vervolgens het pompoenbeslag toe eindig met de rest van het chocolademengsel.
-
Plaats de cake ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Om te controleren of de cake gaar is, prikt u erin met een mes : het mes moet er droog uitkomen.
-
Haal de cake uit het bakblik en laat afkoelen op een rooster.
-
Afwerking:
-
Snij de cake in sneetjes.