Pompoen-kokoscurry met spinazie
Pompoen-kokoscurry met spinazie

Pompoen-kokoscurry met spinazie

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 499 kcal
Vet 26.7 g
Koolhydraat 55.2 g
Eiwit 10 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de sjalotten fijn.

  4. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 2 cm.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een pan of wok en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig.

  7. Meng er de currypasta onder. Voeg de helft van de kokosmelk toe en laat al roerend enkele minuten pruttelen.

  8. Voeg de pompoenblokjes, de diepgevroren spinazie en de groentebouillon toe en laat 15 min. onafgedekt stoven op een zacht vuur tot de pompoen net gaar is.

  9. Kook ondertussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en dek af met een propere keuken handdoek. Laat zo 5 min. staan. Roer daarna los met een vork.

  10. Meng de rest van de kokosmelk onder de pompoencurry.

  11. Kruid met zwarte peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de sjalotten fijn.

  4. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 2 cm.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een pan of wok en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig.

  7. Meng er de currypasta onder. Voeg de helft van de kokosmelk toe en laat al roerend enkele minuten pruttelen.

  8. Voeg de pompoenblokjes, de diepgevroren spinazie en de groentebouillon toe en laat 15 min. onafgedekt stoven op een zacht vuur tot de pompoen net gaar is.

  9. Kook ondertussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en dek af met een propere keuken handdoek. Laat zo 5 min. staan. Roer daarna los met een vork.

  10. Meng de rest van de kokosmelk onder de pompoencurry.

  11. Kruid met zwarte peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 499 kcal
Vet 26.7 g
Koolhydraat 55.2 g
Eiwit 10 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Abdijbier Wijn Blygedacht Pinotage - Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal