- Bewaar

- Bewaar
Pompoenbrood
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes.
-
Kook de pompoen 15 min. in de haverdrink. Giet af en laat uitlekken. Mix de pompoen fijn met de staafmixer en laat lauw worden.
-
Doe de bloem samen met de gist, 1 koffiel. kaneel en een snuifje zout in een ruime mengkom. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg de pompoenpuree en 200 g water toe. Kneed alles goed met de hand of met de deeghaken van de keukenrobot. Kneed zeker 10 min.
-
Meng de pompoenpitten onder het deeg. Vorm het deeg tot een bol. Vet een mengkom in met de olijfolie en leg er de deegbol in. Dek af met een handdoek en laat 1 u. rijzen op een tochtvrije, warme plek.
-
Kneed het deeg na het rijzen nog even door en vorm er opnieuw een bol van. Leg opnieuw in de kom en laat nog eens 1 u. afgedekt rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de deegbol op een bakplaat met bakpapier en steek er het kaneelstokje middenin (laat hem er nog voor de helft uitkomen). Maak van daaruit 8 inkepingen van boven naar onderen (zoals een pompoen).
-
Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Het brood is klaar als je er zachtjes op klopt en het hol klinkt. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes.
-
Kook de pompoen 15 min. in de haverdrink. Giet af en laat uitlekken. Mix de pompoen fijn met de staafmixer en laat lauw worden.
-
Doe de bloem samen met de gist, 1 koffiel. kaneel en een snuifje zout in een ruime mengkom. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg de pompoenpuree en 200 g water toe. Kneed alles goed met de hand of met de deeghaken van de keukenrobot. Kneed zeker 10 min.
-
Meng de pompoenpitten onder het deeg. Vorm het deeg tot een bol. Vet een mengkom in met de olijfolie en leg er de deegbol in. Dek af met een handdoek en laat 1 u. rijzen op een tochtvrije, warme plek.
-
Kneed het deeg na het rijzen nog even door en vorm er opnieuw een bol van. Leg opnieuw in de kom en laat nog eens 1 u. afgedekt rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de deegbol op een bakplaat met bakpapier en steek er het kaneelstokje middenin (laat hem er nog voor de helft uitkomen). Maak van daaruit 8 inkepingen van boven naar onderen (zoals een pompoen).
-
Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Het brood is klaar als je er zachtjes op klopt en het hol klinkt. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.