- Bewaar

- Bewaar
Pompoenbrood met balletjes
Onze drankensuggesties
Bier Achel Blond Blond trappistenbier Wijn Asti Spumante D.O.C.G. Festoso Toso
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij het vruchtvlees van de butternutpompoen in stukjes van max. 1 cm. Schik op een bakplaat met bakpapier.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en plet het knoflook met de platte kant van een mes. Meng onder de pompoenblokjes.
-
Meng de geraspte kaas onder het boerengehakt en kruid met peper en zout. Rol er kleine balletjes van.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Meng de balletjes onder de pompoenblokjes en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Hak intussen de olijven grof.
-
Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom en roer er 1 snuifje zout onder.
-
Klop de eiren samen met de yoghurt en 2 eetl. olijfolie los. Mix onder de bloem met de kloppers van de mixer.
-
Haal de pompoen en de balletjes uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot 180 °C; Roer de pompoen, de balletjes en de olijven onder het deeg.
-
Vet een bakvorm in met 1 eetl. olijfolie en giet er het deeg in. Bak ± 45 min. in de hete oven.
-
Haal het butternutbrood uit de oven en laat even afkoelen in de bakvorm. Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
Dit brood is ideaal om mee te geven in de brooddoos van de kinderen. Een leuke halloweentip: bak het brood in kleine bakvormpjes in de vorm van een pompoen. Verminder de baktijd dan wel naar 25 min. Probeer het brood gerust eens met andere groenten van het seizoen. Heb je weinig tijd, vervang de balletjes dan door spekblokjes.
Onze drankensuggesties
Bier Achel Blond Blond trappistenbier Wijn Asti Spumante D.O.C.G. Festoso Toso
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij het vruchtvlees van de butternutpompoen in stukjes van max. 1 cm. Schik op een bakplaat met bakpapier.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en plet het knoflook met de platte kant van een mes. Meng onder de pompoenblokjes.
-
Meng de geraspte kaas onder het boerengehakt en kruid met peper en zout. Rol er kleine balletjes van.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Meng de balletjes onder de pompoenblokjes en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Hak intussen de olijven grof.
-
Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom en roer er 1 snuifje zout onder.
-
Klop de eiren samen met de yoghurt en 2 eetl. olijfolie los. Mix onder de bloem met de kloppers van de mixer.
-
Haal de pompoen en de balletjes uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot 180 °C; Roer de pompoen, de balletjes en de olijven onder het deeg.
-
Vet een bakvorm in met 1 eetl. olijfolie en giet er het deeg in. Bak ± 45 min. in de hete oven.
-
Haal het butternutbrood uit de oven en laat even afkoelen in de bakvorm. Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
Dit brood is ideaal om mee te geven in de brooddoos van de kinderen. Een leuke halloweentip: bak het brood in kleine bakvormpjes in de vorm van een pompoen. Verminder de baktijd dan wel naar 25 min. Probeer het brood gerust eens met andere groenten van het seizoen. Heb je weinig tijd, vervang de balletjes dan door spekblokjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Achel Blond Blond trappistenbier Wijn Asti Spumante D.O.C.G. Festoso Toso