Portobelloburger met spinazieomelet

Portobelloburger met spinazieomelet

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2033 kj
Energie 486 kcal
Vet 40.3 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 6.6 g
Suiker 3.6 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 20.8 g
Zout 0.6 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Klop de eieren los en snij de spinazie fijn. Meng onder elkaar en kruid met peper en zout.

  3. Smelt de helft van de boter in een pan en bak de helft van het eiermengsel 6 à 8 min. op een matig vuur tot een omelet. Haal uit de pan en doe hetzelfde met de rest van het eiermengsel.

  4. Snij intussen de tomaten in plakjes. Snij de sla in dunne reepjes. Snij het vruchtvlees van de avocado in plakjes.

  5. Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  6. Bestrijk de portobello’s aan beide kanten met olijfolie. Verhit een grillpan en bak 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  7. Bestrijk de helft van de portobello’s met de hummus en verdeel er de sla over.

  8. Snij elke omelet in 2 en vouw elke helft dubbel. Schik op de sla en werk af met plakjes tomaat en avocado.

  9. Bedek met de rest van de portobello’s. Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes en zet eventueel vast met een brochettestokje.

Tip
Variant

Ook lekker tussen een hamburgerbroodje. Dan is 1 portobello genoeg.

Variant

Maak er een cheeseburger van met een sneetje cheddar of mozzarella of geraspte kaas in de omelet. Check vooraf de verpakking om te weten of de kaas vegetarisch is of niet.

Zin in vlees?

Bak enkele sneetjes gezouten spek en voeg ze toe aan je burger.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Klop de eieren los en snij de spinazie fijn. Meng onder elkaar en kruid met peper en zout.

  3. Smelt de helft van de boter in een pan en bak de helft van het eiermengsel 6 à 8 min. op een matig vuur tot een omelet. Haal uit de pan en doe hetzelfde met de rest van het eiermengsel.

  4. Snij intussen de tomaten in plakjes. Snij de sla in dunne reepjes. Snij het vruchtvlees van de avocado in plakjes.

  5. Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  6. Bestrijk de portobello’s aan beide kanten met olijfolie. Verhit een grillpan en bak 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  7. Bestrijk de helft van de portobello’s met de hummus en verdeel er de sla over.

  8. Snij elke omelet in 2 en vouw elke helft dubbel. Schik op de sla en werk af met plakjes tomaat en avocado.

  9. Bedek met de rest van de portobello’s. Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes en zet eventueel vast met een brochettestokje.

Tip
Variant

Ook lekker tussen een hamburgerbroodje. Dan is 1 portobello genoeg.

Variant

Maak er een cheeseburger van met een sneetje cheddar of mozzarella of geraspte kaas in de omelet. Check vooraf de verpakking om te weten of de kaas vegetarisch is of niet.

Zin in vlees?

Bak enkele sneetjes gezouten spek en voeg ze toe aan je burger.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2033 kj
Energie 486 kcal
Vet 40.3 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 6.6 g
Suiker 3.6 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 20.8 g
Zout 0.6 g
natrium 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Le Clocher A.O.P. Côtes du Rhône Villages Visan Bier Maredsous Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal