Praagse schnitzel met gestoofd witloof, spinazie en sinaasappel
Praagse schnitzel met gestoofd witloof, spinazie en sinaasappel

Praagse schnitzel met gestoofd witloof, spinazie en sinaasappel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 559 kcal
Vet 16.3 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 58.6 g
Suiker 16.8 g
Vezel 7 g
Eiwit 40.9 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snij het witloof in 2, verwijder de harde kern en snij in gelijke reepjes.

  5. Rasp de schil van 1/2 sinaasappel en pers hem volledig. Schil 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kommetje en vang het sap op.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Pureer en meng er de melk onder. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de witloofreepjes 5 min. goudbruin. Overgiet met het sinaasappelsap en kruid met peper en zout. Laat nog 5 min. sudderen.

  9. Roer er de spinazie onder en laat slinken. Meng er op het einde de sinaasappelpartjes en de geraspte schil onder.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de schnitzels 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep er de groentjes naast. Snij de schnitzel in reepjes en schik op de borden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snij het witloof in 2, verwijder de harde kern en snij in gelijke reepjes.

  5. Rasp de schil van 1/2 sinaasappel en pers hem volledig. Schil 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kommetje en vang het sap op.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Pureer en meng er de melk onder. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de witloofreepjes 5 min. goudbruin. Overgiet met het sinaasappelsap en kruid met peper en zout. Laat nog 5 min. sudderen.

  9. Roer er de spinazie onder en laat slinken. Meng er op het einde de sinaasappelpartjes en de geraspte schil onder.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de schnitzels 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep er de groentjes naast. Snij de schnitzel in reepjes en schik op de borden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 559 kcal
Vet 16.3 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 58.6 g
Suiker 16.8 g
Vezel 7 g
Eiwit 40.9 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Torre Aldea Tinto D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal