Preilasagne met schelvis

Preilasagne met schelvis

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 812 kcal
Vet 32.4 g
Koolhydraat 82.6 g
Eiwit 47.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Dep de schelvishaasjes droog met keukenpapier en snij in de breedte in 5 gelijke stukken.

  4. Snij de preien in de lengte in 2 en daarna in halve ringen.

  5. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de prei 10 min. Kruid met de tijm, peper en zout.

  9. Bestrooi met de bloem en roer goed. Overgiet met de melk en roer tot een lichtgebonden saus. Meng de ricotta, de geroosterde pijnboompitten en de stukken schelvis onder de prei en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Schik in een ovenschaal afwisselend een laagje prei met vis en vellen lasagne. Zorg ervoor dat de lasagnevellen elkaar niet overlappen. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje prei met vis en bestrooi met de geraspte kaas.

  11. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 3 min. de ovengrill aan voor een mooi krokant korstje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Dep de schelvishaasjes droog met keukenpapier en snij in de breedte in 5 gelijke stukken.

  4. Snij de preien in de lengte in 2 en daarna in halve ringen.

  5. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de prei 10 min. Kruid met de tijm, peper en zout.

  9. Bestrooi met de bloem en roer goed. Overgiet met de melk en roer tot een lichtgebonden saus. Meng de ricotta, de geroosterde pijnboompitten en de stukken schelvis onder de prei en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Schik in een ovenschaal afwisselend een laagje prei met vis en vellen lasagne. Zorg ervoor dat de lasagnevellen elkaar niet overlappen. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje prei met vis en bestrooi met de geraspte kaas.

  11. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 3 min. de ovengrill aan voor een mooi krokant korstje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 812 kcal
Vet 32.4 g
Koolhydraat 82.6 g
Eiwit 47.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. 'La Cala' Sella e Mosca Sardegna - Italië

Bekijk het recept digitaal