Preiquiche met geitenkaas en veldslaatje
Preiquiche met geitenkaas en veldslaatje

Preiquiche met geitenkaas en veldslaatje

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 746 kcal
Vet 53.1 g
Koolhydraat 41.1 g
Eiwit 25.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de prei in de lengte in 2 en dan in fijne reepjes.

  3. Snij de gemarineerde tomaten in fijne reepjes.

  4. Klop de eieren samen met de room los en kruid met peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Smelt ondertussen de boter in een kookpot en stoof de reepjes prei 5 min. Kruid goed met zwarte peper en zout. Meng met de geitenkaas.

  8. Leg het bladerdeeg op het bakpapier in een ronde taartvorm (Ø 26 cm). Prik er enkele keren in met een vork.

  9. Verdeel de preimengeling over het bladerdeeg en strooi er de reepjes tomaat over. Bestrooi met de geraspte emmentaler en overgiet met de eiermengeling. Zet 45 à 50 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Meng ondertussen de olijfolie met de appelazijn en de honing. Kruid met peper en zout en voeg het hennepzaad toe.

  11. Afwerking:
  12. Meng de vinaigrette net voor het serveren onder de veldsla.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de prei in de lengte in 2 en dan in fijne reepjes.

  3. Snij de gemarineerde tomaten in fijne reepjes.

  4. Klop de eieren samen met de room los en kruid met peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Smelt ondertussen de boter in een kookpot en stoof de reepjes prei 5 min. Kruid goed met zwarte peper en zout. Meng met de geitenkaas.

  8. Leg het bladerdeeg op het bakpapier in een ronde taartvorm (Ø 26 cm). Prik er enkele keren in met een vork.

  9. Verdeel de preimengeling over het bladerdeeg en strooi er de reepjes tomaat over. Bestrooi met de geraspte emmentaler en overgiet met de eiermengeling. Zet 45 à 50 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Meng ondertussen de olijfolie met de appelazijn en de honing. Kruid met peper en zout en voeg het hennepzaad toe.

  11. Afwerking:
  12. Meng de vinaigrette net voor het serveren onder de veldsla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 746 kcal
Vet 53.1 g
Koolhydraat 41.1 g
Eiwit 25.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Pater Abdijbier

Bekijk het recept digitaal