- Bewaar

- Bewaar
Preirisotto met kerstomaat en spek
Onze drankensuggesties
Bier Super 8 Flandrien Blond bier Wijn La Fanfinette rood A.O.P. Ventoux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de preien in fijne ringen.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Rasp de pecorino.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Los het bouillonblokje op in 8 dl heet water.
-
Bereiding:
-
(30 min.)
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en roerbak de prei met het knoflook ± 5 min.
-
Roer er de risottorijst onder en overgiet met de bouillon. Laat ± 20 min. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het spek 3 à 4 min. aan elke kant, naargelang de dikte. Kruid met peper en zout.
-
Roer de kerstomaten en de geraspte pecorino onder de risotto.
-
Afwerking:
-
Serveer de risotto met een sneetje spek.
Onze drankensuggesties
Bier Super 8 Flandrien Blond bier Wijn La Fanfinette rood A.O.P. Ventoux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de preien in fijne ringen.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Rasp de pecorino.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Los het bouillonblokje op in 8 dl heet water.
-
Bereiding:
-
(30 min.)
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en roerbak de prei met het knoflook ± 5 min.
-
Roer er de risottorijst onder en overgiet met de bouillon. Laat ± 20 min. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het spek 3 à 4 min. aan elke kant, naargelang de dikte. Kruid met peper en zout.
-
Roer de kerstomaten en de geraspte pecorino onder de risotto.
-
Afwerking:
-
Serveer de risotto met een sneetje spek.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Super 8 Flandrien Blond bier Wijn La Fanfinette rood A.O.P. Ventoux