Preirisotto met kerstomaat en spek
Preirisotto met kerstomaat en spek

Preirisotto met kerstomaat en spek

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 832 kcal
Vet 43.7 g
Verzadigd vet 18.3 g
Koolhydraat 66.1 g
Suiker 7.2 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 40.6 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de preien in fijne ringen.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Rasp de pecorino.

  6. Snij de kerstomaten in 2.

  7. Los het bouillonblokje op in 8 dl heet water.

  8. Bereiding:
  9. (30 min.)

  10. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en roerbak de prei met het knoflook ± 5 min.

  11. Roer er de risottorijst onder en overgiet met de bouillon. Laat ± 20 min. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het spek 3 à 4 min. aan elke kant, naargelang de dikte. Kruid met peper en zout.

  13. Roer de kerstomaten en de geraspte pecorino onder de risotto.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de risotto met een sneetje spek.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de preien in fijne ringen.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Rasp de pecorino.

  6. Snij de kerstomaten in 2.

  7. Los het bouillonblokje op in 8 dl heet water.

  8. Bereiding:
  9. (30 min.)

  10. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en roerbak de prei met het knoflook ± 5 min.

  11. Roer er de risottorijst onder en overgiet met de bouillon. Laat ± 20 min. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het spek 3 à 4 min. aan elke kant, naargelang de dikte. Kruid met peper en zout.

  13. Roer de kerstomaten en de geraspte pecorino onder de risotto.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de risotto met een sneetje spek.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 832 kcal
Vet 43.7 g
Verzadigd vet 18.3 g
Koolhydraat 66.1 g
Suiker 7.2 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 40.6 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Super 8 Flandrien Blond bier Wijn La Fanfinette rood A.O.P. Ventoux

Bekijk het recept digitaal