- Bewaar

- Bewaar
Provençaals gebraad met piperade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukjes.
-
Bereiding:
-
Schik het vlees in een ovenschotel. Laat 15 min. braden in de voorverwarmde oven op 200 °C.
-
Laat 1 u verder braden op 180 °C. Laat 10 min. rusten in de uitgeschakelde oven.
-
Bereid ondertussen de piperade. Verhit 3 eetl. kruidenolie uit de verpakking gedroogde tomaten.
-
Laat er de in stukjes gehakte ui met de geperste knoflook even in stoven (niet kleuren). Voeg de stukjes paprika en de in stukjes gesneden tomaten toe. Snij de gedroogde tomaten in stukjes en voeg ook die toe.
-
Laat afgedekt 10 à 15 min. sudderen op een matig vuur. Neem tegen het einde van de kooktijd het deksel van de pot en roer af en toe om.
-
Giet er de balsamicoazijn bij en kruid met wat cayennepeper, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes en dien op met de piperade en met rijst of ovengebakken aardappelen.
Provençaals gebraad Een specialiteit van de Colruyt-beenhouwerij: in Provençaalse kruiden en olijfolie gemarineerd varkensgebraad. Mals, sappig en lekker doordrongen van zuiderse aroma's. Piperade Piperade is een Baskische specialiteit die bereid wordt op basis van paprika's (`piper' in de Béarnstreek) en tomaten. Daaraan worden soms look, ui en piment toegevoegd. Piperade wordt traditioneel geserveerd met eieren of bayonneham.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukjes.
-
Bereiding:
-
Schik het vlees in een ovenschotel. Laat 15 min. braden in de voorverwarmde oven op 200 °C.
-
Laat 1 u verder braden op 180 °C. Laat 10 min. rusten in de uitgeschakelde oven.
-
Bereid ondertussen de piperade. Verhit 3 eetl. kruidenolie uit de verpakking gedroogde tomaten.
-
Laat er de in stukjes gehakte ui met de geperste knoflook even in stoven (niet kleuren). Voeg de stukjes paprika en de in stukjes gesneden tomaten toe. Snij de gedroogde tomaten in stukjes en voeg ook die toe.
-
Laat afgedekt 10 à 15 min. sudderen op een matig vuur. Neem tegen het einde van de kooktijd het deksel van de pot en roer af en toe om.
-
Giet er de balsamicoazijn bij en kruid met wat cayennepeper, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes en dien op met de piperade en met rijst of ovengebakken aardappelen.
Provençaals gebraad Een specialiteit van de Colruyt-beenhouwerij: in Provençaalse kruiden en olijfolie gemarineerd varkensgebraad. Mals, sappig en lekker doordrongen van zuiderse aroma's. Piperade Piperade is een Baskische specialiteit die bereid wordt op basis van paprika's (`piper' in de Béarnstreek) en tomaten. Daaraan worden soms look, ui en piment toegevoegd. Piperade wordt traditioneel geserveerd met eieren of bayonneham.