Provençaals varkenshaasje met risotto
Provençaals varkenshaasje met risotto

Provençaals varkenshaasje met risotto

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 572 kcal
Vet 11.8 g
Koolhydraat 74.3 g
Eiwit 42.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien.

  4. Snipper het teentje knoflook fijn.

  5. Verdeel de sjalotten en de tomaten in 6 à 8 partjes.

  6. Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een stoofpot (die ook in de oven kan). Bak het (oppervlakkig ontdooide) varkenshaasje aan elke kant goudbruin. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout.

  10. Voeg het knoflook en de partjes sjalot toe en laat 1 min. meestoven. Roer geregeld om.

  11. Doe er de tomaten en de courgettes bij en meng goed door elkaar. Leg er het takje tijm en het laurierblaadje bovenop.

  12. Dek de stoofpot af en zet 35 min. in de voorverwarmde oven (laat diepvries-vlees 45 min. in de oven staan).

  13. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.

  14. Haal de stoofpot uit de oven. Haal er het vlees uit en hou warm. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder.

  15. Afwerking:
  16. Snij het vlees in sneetjes. Geef er de groenten en de risotto bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien.

  4. Snipper het teentje knoflook fijn.

  5. Verdeel de sjalotten en de tomaten in 6 à 8 partjes.

  6. Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een stoofpot (die ook in de oven kan). Bak het (oppervlakkig ontdooide) varkenshaasje aan elke kant goudbruin. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout.

  10. Voeg het knoflook en de partjes sjalot toe en laat 1 min. meestoven. Roer geregeld om.

  11. Doe er de tomaten en de courgettes bij en meng goed door elkaar. Leg er het takje tijm en het laurierblaadje bovenop.

  12. Dek de stoofpot af en zet 35 min. in de voorverwarmde oven (laat diepvries-vlees 45 min. in de oven staan).

  13. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.

  14. Haal de stoofpot uit de oven. Haal er het vlees uit en hou warm. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder.

  15. Afwerking:
  16. Snij het vlees in sneetjes. Geef er de groenten en de risotto bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 572 kcal
Vet 11.8 g
Koolhydraat 74.3 g
Eiwit 42.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ciney Bruin Abdijbier Wijn Domaine les Tourres A.O.P. Côtes du Rhône Villages Saint-Maurice

Bekijk het recept digitaal