Provençaalse ossobuco in de oven
Provençaalse ossobuco in de oven

Provençaalse ossobuco in de oven

3 u. 20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 448 kcal
Vet 20.9 g
Koolhydraat 18.8 g
Eiwit 45.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Haal de kalfsschenkels door de bloem.

  3. Snij de courgette in schijfjes (vooraf schillen is niet nodig).

  4. Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een brede pan en laat de kalfsschenkels aan beide kanten kleuren. Kruid met peper en zout.

  7. Haal het vlees uit de pan en schik naast elkaar in een ruime ovenschotel. Giet de kalfsfond en het tomatenvlees met groenten in de pan en laat even koken.

  8. Verdeel de courgetteschijfjes, paprikareepjes en olijven over het vlees in de ovenschotel. Strooi er de Provençaalse kruiden over en schep er het tomatenvlees met groenten over. Kruid met peper en zout.

  9. Dek af met een vel aluminiumfolie en schuif gedurende 2 u 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  10. Verwijder de aluminiumfolie, strooi er de mozzarella over en laat nog 10 à 15 min. bakken.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met tagliatelle.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Haal de kalfsschenkels door de bloem.

  3. Snij de courgette in schijfjes (vooraf schillen is niet nodig).

  4. Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een brede pan en laat de kalfsschenkels aan beide kanten kleuren. Kruid met peper en zout.

  7. Haal het vlees uit de pan en schik naast elkaar in een ruime ovenschotel. Giet de kalfsfond en het tomatenvlees met groenten in de pan en laat even koken.

  8. Verdeel de courgetteschijfjes, paprikareepjes en olijven over het vlees in de ovenschotel. Strooi er de Provençaalse kruiden over en schep er het tomatenvlees met groenten over. Kruid met peper en zout.

  9. Dek af met een vel aluminiumfolie en schuif gedurende 2 u 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  10. Verwijder de aluminiumfolie, strooi er de mozzarella over en laat nog 10 à 15 min. bakken.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 448 kcal
Vet 20.9 g
Koolhydraat 18.8 g
Eiwit 45.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Nemea Réserve Tsantali Griekenland Deze Griekse dieprode wijn met de bijnaam 'bloed van Herakles' ruikt en smaakt naar rijp fruit en wilde kruiden. Pittige wijn.

Bekijk het recept digitaal