Provençaalse wokschotel
Provençaalse wokschotel

Provençaalse wokschotel

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 269 kcal
Vet 10.8 g
Koolhydraat 25.8 g
Eiwit 17.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn.

  3. Bereiding:
  4. Verhit de wok en voeg 2 eetl. olijfolie toe. Doe er de diepgevroren wokreepjes in en roerbak 3 à 4 min. Strooi er 1/2 eetl. Provençaalse kruiden over en schep om.

  5. Haal de wokreepjes uit de wok en verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie. Stoof kort de gesnipperde sjalot en het teentje knoflook. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en roerbak nog eens 3 min.

  6. Voeg de diepgevroren champignonschijfjes toe, de tomatenstukjes en 1,5 eetl. Provençaalse kruiden.

  7. Doe de wokreepjes opnieuw in de wok en laat nog 3 à 5 min. sudderen. Kruid met zout, tabasco en cayennepeper. Indien nodig bindt u lichtjes met instantsausbinder.

  8. Afwerking:
  9. Dien op met rijst of pasta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn.

  3. Bereiding:
  4. Verhit de wok en voeg 2 eetl. olijfolie toe. Doe er de diepgevroren wokreepjes in en roerbak 3 à 4 min. Strooi er 1/2 eetl. Provençaalse kruiden over en schep om.

  5. Haal de wokreepjes uit de wok en verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie. Stoof kort de gesnipperde sjalot en het teentje knoflook. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en roerbak nog eens 3 min.

  6. Voeg de diepgevroren champignonschijfjes toe, de tomatenstukjes en 1,5 eetl. Provençaalse kruiden.

  7. Doe de wokreepjes opnieuw in de wok en laat nog 3 à 5 min. sudderen. Kruid met zout, tabasco en cayennepeper. Indien nodig bindt u lichtjes met instantsausbinder.

  8. Afwerking:
  9. Dien op met rijst of pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 269 kcal
Vet 10.8 g
Koolhydraat 25.8 g
Eiwit 17.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Piana del Sole D.O.C. Brindisi Rosso Italië Wijn Duc de Lerme Merlot Vin de Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal