Puree van groenekool met gebakken champignons en kikkererwten

Puree van groenekool met gebakken champignons en kikkererwten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 353 kcal
Vet 12 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 42.2 g
Suiker 8 g
Vezel 11.4 g
Eiwit 13.2 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern van de groenekoolbladeren en snij in fijne reepjes.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snij de ui en het knoflook in blokjes.

  5. Borstel de champignons schoon en snij de grotere exemplaren in 2 of in 4.

  6. Snipper de platte peterselie fijn.

  7. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Kook intussen de groenekoolreepjes 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui 2 à 3 min. Voeg de groenekool toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat nog 5 min. bakken.

  12. Plet de aardappelen tot puree met de melk en voeg de groenekool toe. Kruid eventueel bij met peper, zout en nootmuskaat.

  13. Smelt de boter in een pan en bak de champignons ± 10 min. op een hoog vuur. Voeg de kikkererwten, het knoflook en de helft van de platte peterselie toe. Kruid met peper en zout en verwarm nog even.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de puree over de borden, schep er de champignons over en werk af met de rest van de platte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern van de groenekoolbladeren en snij in fijne reepjes.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snij de ui en het knoflook in blokjes.

  5. Borstel de champignons schoon en snij de grotere exemplaren in 2 of in 4.

  6. Snipper de platte peterselie fijn.

  7. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Kook intussen de groenekoolreepjes 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui 2 à 3 min. Voeg de groenekool toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat nog 5 min. bakken.

  12. Plet de aardappelen tot puree met de melk en voeg de groenekool toe. Kruid eventueel bij met peper, zout en nootmuskaat.

  13. Smelt de boter in een pan en bak de champignons ± 10 min. op een hoog vuur. Voeg de kikkererwten, het knoflook en de helft van de platte peterselie toe. Kruid met peper en zout en verwarm nog even.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de puree over de borden, schep er de champignons over en werk af met de rest van de platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 353 kcal
Vet 12 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 42.2 g
Suiker 8 g
Vezel 11.4 g
Eiwit 13.2 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Casa Mayor Reserva Chardonnay Rio de Los Andes D.O. Colchagua Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal