- Bewaar

- Bewaar
Quiche met broccoli en walnoten
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier bier Wijn Groot Genoegen Cinsault-Cabernet Sauvignon Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de broccoli in roosjes. Kook 5 min. beetgaar in lichtgezouten water. Laat goed uitlekken.
-
Bewaar enkele walnootpitten voor de versiering en plet de rest. (Dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje doet en er met een deegrol of een glazen fles over rolt.)
-
Klop de eieren los met de lichte room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Snij een schijfje van 1/2 cm dik van de kaas, zodat u de hartvorm in zijn geheel hebt. Laat de korst eraan.
-
Snij de rest van de kaas in reepjes.
-
Bereiding:
-
Bekleed een taartvorm (Ø 28 cm) met het bakpapier en het deeg. Prik er een paar keer in met een vork.
-
Verdeel de broccoli, de reepjes kaas en de geplette walnootpitten over het deeg. Leg het hartje van kaas in het midden van de quiche.
-
Giet de eiermengeling over het deeg en versier met de overige walnootpitten.
-
Zet 35 à 45 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven (de quiche is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt).
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier bier Wijn Groot Genoegen Cinsault-Cabernet Sauvignon Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de broccoli in roosjes. Kook 5 min. beetgaar in lichtgezouten water. Laat goed uitlekken.
-
Bewaar enkele walnootpitten voor de versiering en plet de rest. (Dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje doet en er met een deegrol of een glazen fles over rolt.)
-
Klop de eieren los met de lichte room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Snij een schijfje van 1/2 cm dik van de kaas, zodat u de hartvorm in zijn geheel hebt. Laat de korst eraan.
-
Snij de rest van de kaas in reepjes.
-
Bereiding:
-
Bekleed een taartvorm (Ø 28 cm) met het bakpapier en het deeg. Prik er een paar keer in met een vork.
-
Verdeel de broccoli, de reepjes kaas en de geplette walnootpitten over het deeg. Leg het hartje van kaas in het midden van de quiche.
-
Giet de eiermengeling over het deeg en versier met de overige walnootpitten.
-
Zet 35 à 45 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven (de quiche is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt).
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier bier Wijn Groot Genoegen Cinsault-Cabernet Sauvignon Zuid-Afrika