Quiche met broccoli en walnoten
Quiche met broccoli en walnoten

Quiche met broccoli en walnoten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 657 kcal
Vet 48.9 g
Koolhydraat 27 g
Eiwit 27.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de broccoli in roosjes. Kook 5 min. beetgaar in lichtgezouten water. Laat goed uitlekken.

  3. Bewaar enkele walnootpitten voor de versiering en plet de rest. (Dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje doet en er met een deegrol of een glazen fles over rolt.)

  4. Klop de eieren los met de lichte room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Snij een schijfje van 1/2 cm dik van de kaas, zodat u de hartvorm in zijn geheel hebt. Laat de korst eraan.

  6. Snij de rest van de kaas in reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Bekleed een taartvorm (Ø 28 cm) met het bakpapier en het deeg. Prik er een paar keer in met een vork.

  9. Verdeel de broccoli, de reepjes kaas en de geplette walnootpitten over het deeg. Leg het hartje van kaas in het midden van de quiche.

  10. Giet de eiermengeling over het deeg en versier met de overige walnootpitten.

  11. Zet 35 à 45 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven (de quiche is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de broccoli in roosjes. Kook 5 min. beetgaar in lichtgezouten water. Laat goed uitlekken.

  3. Bewaar enkele walnootpitten voor de versiering en plet de rest. (Dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje doet en er met een deegrol of een glazen fles over rolt.)

  4. Klop de eieren los met de lichte room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Snij een schijfje van 1/2 cm dik van de kaas, zodat u de hartvorm in zijn geheel hebt. Laat de korst eraan.

  6. Snij de rest van de kaas in reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Bekleed een taartvorm (Ø 28 cm) met het bakpapier en het deeg. Prik er een paar keer in met een vork.

  9. Verdeel de broccoli, de reepjes kaas en de geplette walnootpitten over het deeg. Leg het hartje van kaas in het midden van de quiche.

  10. Giet de eiermengeling over het deeg en versier met de overige walnootpitten.

  11. Zet 35 à 45 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven (de quiche is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 657 kcal
Vet 48.9 g
Koolhydraat 27 g
Eiwit 27.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier bier Wijn Groot Genoegen Cinsault-Cabernet Sauvignon Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal