Quiche met geitenkaas, prei en frisse tomatensalade
Quiche met geitenkaas, prei en frisse tomatensalade

Quiche met geitenkaas, prei en frisse tomatensalade

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 603 kcal
Vet 41.8 g
Verzadigd vet 19.6 g
Koolhydraat 30.9 g
Suiker 8.5 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 23.7 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  5. Snij de helft van de geitenkaas in blokjes en de rest in schijfjes.

  6. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Klop de eieren los.

  8. Bereiding:
  9. Leg het uitgerolde bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm. Prik een paar keer in het deeg met een vork. Leg er een tweede vel bakpapier bovenop en bedek met droge bonen of bakparels. Bak ± 12 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de diepgevroren prei 7 min. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Haal van het vuur en meng er de melk, de losgeklopte eieren en de helft van de tijm onder. Voeg de blokjes geitenkaas toe.

  11. Haal het bakpapier en de bakparels van het bladerdeeg en overgiet met het eiermengsel. Verdeel er de schijfjes geitenkaas, de grofgehakte hazelnoten en de rest van de tijm over. Bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Snij intussen de tapastomaten in 4. Snipper het bieslook en de sjalot fijn.

  13. Meng de olijfolie met de wittewijnazijn, het fijngesnipperde bieslook, de sjalot, zwarte peper en zout. Meng de vinaigrette en de uitgelekte kappertjes onder de tomaten.

  14. Afwerking:
  15. Snij de quiche in punten en serveer met de tomatensalade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  5. Snij de helft van de geitenkaas in blokjes en de rest in schijfjes.

  6. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Klop de eieren los.

  8. Bereiding:
  9. Leg het uitgerolde bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm. Prik een paar keer in het deeg met een vork. Leg er een tweede vel bakpapier bovenop en bedek met droge bonen of bakparels. Bak ± 12 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de diepgevroren prei 7 min. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Haal van het vuur en meng er de melk, de losgeklopte eieren en de helft van de tijm onder. Voeg de blokjes geitenkaas toe.

  11. Haal het bakpapier en de bakparels van het bladerdeeg en overgiet met het eiermengsel. Verdeel er de schijfjes geitenkaas, de grofgehakte hazelnoten en de rest van de tijm over. Bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Snij intussen de tapastomaten in 4. Snipper het bieslook en de sjalot fijn.

  13. Meng de olijfolie met de wittewijnazijn, het fijngesnipperde bieslook, de sjalot, zwarte peper en zout. Meng de vinaigrette en de uitgelekte kappertjes onder de tomaten.

  14. Afwerking:
  15. Snij de quiche in punten en serveer met de tomatensalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 603 kcal
Vet 41.8 g
Verzadigd vet 19.6 g
Koolhydraat 30.9 g
Suiker 8.5 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 23.7 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Duc de Lerme Sauvignon Blanc I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal